Diğer

Diğer

Fener kaybeder mi?

Şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ediyor ama bu yarışın eşit şartlarda sürdüğü konusunda her hafta ciddi endişeler artarak devam ediyor.

Son haftalar yaklaştıkça her iki takımda stresten olsa gerek iyi oynamıyorlar ama Trabzonspor’a Allah “Yürü ya kulum” diyor, Fenerbahçe’ye ise hakemler “Yürü ya takımım” diyor..

Çok ileri gitmeye gerek yok. Sadece Buca-Fenerbahçe ve Karabük-Fenerbahçe maçlarına baktığınız zaman bunu açıkça görebilirsiniz.

Her iki maçta da hakemlerin “Yürü ya takımım” dediği Fenerbahçe ne yazık ki yürüdü ve son iki haftaya da avantajlı hale geldi.

Son Karabük maçının 16. dakikasında bütün spor yorumcularının ortak kanaatine göre Selçuk Şahin kırmızı kartla oyundan atılsaydı sonuç böyle olurmuydu.Ya da Fenerbahçe, rakibin en önemli silahı olan Emenike’nin bu maçta oynamaması için her yolu denemeseydi ve de bu maçta oynasaydı sonuç böyle mi olurdu?

Hakemlerin Fenerbahçe’ye “Yürü ya takımım” dediğinin en belirgin örneğini Bülent Yıldırım gösterdi.

Üç hafta önce Eskişehir-Trabzon maçında Burak’ın attığı golü faul gerekçesiyle vermeyen Yıldırım, Karabükspor-Fenerbahçe maçında aynı pozisyonda Selçuk’un Karabüksporlu futbolcuya yaptığı faulu görmeyerek oyunu devam ettirdi.

Hakem aynı, pozisyon aynı ama karar farklı.

Aynı pozisyon Trabzonspor’a faul, Fenerbahçe’ye devam..Bu da Fenerbahçe farkı olsa gerek.

Trabzonspor’un nelerle mücadele ettiğini iyi görmemiz lazım. Buraya kadar yarışmak bile bu şartlarda çok büyük başarıdır.

Son haftalar yaklaştıkça stres, heyecan daha da artıyor. Bordo Mavililer Buca karşısında bayağı zorlandı.

Bun da rakibin rahat olması, futbolcuların büyük takımlara karşı kendini ispatlama çabası ve Bordo Mavili futbolcuların rakibi küçümsemeleri etkili oldu.

Maçın özellikle ikinci yarısının büyük bölümü Bucaspor’un kontrolü altındaydı. Gol geliyorum dedi ve de son dakikalarda geldi.

Herkesin her şeyin bitti dediği anda da “İnanmışlar ordusu” halini alan Bordo Mavili futbolcular hemen galibiyet golüne ulaşarak yarışı ve heyecanı son haftaya kadar taşıdılar.

Bordo Mavililerde Jaja hariç her futbolcu bütün gücüyle kazanmak adına yoğun bir çaba içerisinde. Ama Jaja hala daha gamsızları oynamaya devam ediyor. Oynadığı zaman çok etkili oluyor ama oynamadığı zaman da takımını adeta on kişi bırakıyor. Buca maçında da öyleydi. 

Sonuç;

İstanbul BB takımı Avni Aker’de Trabzonspor’a ters gelen bir takım. Ancak, hafta arası 120 dakikalık kupa finali oynaması onları bayağı yormuştur.

Avni Aker’de kendileri açısından amaçsız bir maça çıkacak olmaları Trabzonspor’un işini kolaylaştırmaktadır.

Bordo Mavili futbolcular kötü oynasa da son dakikalara kadar kazanma adına müthiş bir mücadele sergiliyor. Bu maçta da aynı mücadeleyi göstereceklerine inanıyorum. (Tahmin:1)

Fenerbahçe-Ankaragücü

Son haftalara girildikçe Fenerbahçe’nin stresi daha da artıyor. Trabzonspor belki lig ikinciliğini kabul edebilir ama Fenerbahçe’nin bunu kabul etme şansı hiç yok. İki sezon son haftada kaybettikleri şampiyonluklar onları büyük bir strese ve sinir harbine sokuyor.

Eğer hakemler yardım etmeseydi şu anda Fenerbahçe yarışta olmayıp, Trabzonspor’un şampiyonluğunu seyrediyor olacaktı. Ama olmadı. kendi gücünün yetmediği yerde bir şekilde hakem kararları devreye girip o maçı kazanıyor. Bu haftaki rakibi Ankaragücü de çok dişli bir takım. Bu sezon Fenerbahçe’yi kupa ve lig olmak üzere iki maçta da yendiler. Bu maçtan da puan almaları sürpriz olmaz. Tabiki hakem faktörü devreye girmezse. (Tahmin: %60:1 %40:0)

Kayserispor-Gaziantep(Tahmin:2)

Kasımpaşa-Bursaspor(Tahmin:2)

Beşiktaş-Eskişehirspor(Tahmin:%55:0 %45:2)

Gençlerbirliği-Galatasaray(Tahmin:%55:0 %45:2)

Antalyaspor-Karabükspor(Tahmin:1)

Manisaspor-Bucaspor (Tahmin:1)

Konyaspor-Sivasspor(Tahmin:%55:1 %45:2)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.