Diğer

Diğer

Facebook ve pazarlama

Facebook hem piyasaya çıkış tarihi, hem de hitap ettiği kitlenin farklılığı ve çokluğu açısından, en gözde sosyal paylaşım ağlarından biridir. Bu durumun artıları olduğu kadar eksileri de mevcuttur. Öncelikle eksilerine değinelim. Facebook hesabı oluştururken insanlar kendileri olduğu kadar, olmadıkları profillere de bürünebilirler. Bunun altın da yatan amaçları elbette kendilerini bağlar. Belki olamadıkları benlikler de yaşamak, psikolojik açıdan daha olumlu bir his yaratıyordur. Genelde bu mantığı taşıyan bireyler kalan toplumu önemsemezler. Her halukar da bu aldatmacadır. Hal böyle iken aynı durum sosyal ağlardan reklam yapan şirket ve işletmeler için de geçerli olabilmektedir. Gerçek sandığınız bir sitenin reklamına, bir arkadaşınızın beğenisi, sırf daha çok arkadaş sayısına ulaşmak için herkesi ekleyen mantık sahiplerinin etkisi, önerisi ya da tanıyor olabileceğiniz kişiler adı altın da bu sahte hesaplara denk gelebilirsiniz. Böyle bir durum da yorumlara çok fazla güvenmeyin. Sırf güvenilirlik kazanma adına, özellikle bu alanda yorum yaparak para kazanan insanlar var. İlla ki alışveriş yapmak istiyorsanız, emin olduğunuz ya da yüz yüze tasfiye aldığınız işletmeleri tercih edin. Hayat kurtaran bir çok yol vardır. Online alışverişin artış sebebi uygun fiyatlarda markaları satın alabilme imkanıdır. Facebook üzerin de reklamını gördüğünüz firmaların sitelerini incelemeniz yararınıza olacaktır. Zira kişisel hesaplar da olduğu gibi, şirket hesaplarda da sahte profiller olabiliyor.

Elbette tüm bunlar genel anlamda bu hesapların hepsinin güvensiz olduğu anlamına gelmez. Her türde işletme sahibi, facebook üzerinden hesap açarak reklamını yapabiliyor. Gözetilmekte olan amaç daha fazla kitleye ulaşabilmektir. Bunun için oldukça karlı bir ağdır facebook. Evden iş yapan bir çok insan da yaptıkları işin reklamını facebook üzerinden yapabiliyor. Anlayacağınız, ilkokul arkadaşlarınızı, ilk aşkları, karşı komşunun güzel kızını, kırk yıl geçse de aramayı akıl edemediğiniz akrabalarınızı takip etmenin dışında da, çok fazla avantajları da olabiliyor facebook paylaşım ağının. Facebook üzerin de iki ayrı yolla reklam yapmanız mümkün olabiliyor. Dilerseniz reklam vererek sayfanın sağ bölümünde yer alabilirsiniz. Dilerseniz de haber kaynağı kısmında yer alabilirsiniz. Facebook üzerinde, belli bir aşamaya kadar da reklam yapma şansınız var esasında. Sadece kullandığınız sosyal ağın içeriğini, amacını, erişebildiği noktalar ve kişileri iyi bilmeye ihtiyacınız vardır.



FACEBOOK ÜZERİNDEN NASIL PAZARLAMA YAPILIR

Facebook üzerinden birkaç farklı yolla pazarlama yapabilirsiniz. İlk olarak '' kendi şirketini kur'' ibaresinden bir şirket hesabı oluşturup, arkadaşlarınızdan bu hesabı beğenmelerini isteyebilirsiniz. Kurduğunuz şirket hesabı, kendi sahip olduğunuz hesaba bağlanmaktadır. Böylece daha rahat takip edebilirsiniz. Bu şekilde yapmakta olduğunuz iş için ayrı bir pazarlama yolu açmış olursunuz. Belli bir aşamaya kadar bu hesap, ücretsiz kullanılabilir. Eğer daha üst seviyede bir ihtiyaç duyarsanız, belli miktarda bir ücret ödeyerek, hesabınızı kullanabilirsiniz. Bu hesap üzerinden, mesajlar alır, pazarlamakta olduğunuz ürün, eşya,  taşınır ya da taşınmazların reklamını yapabilirsiniz. Bir başka yöntemde grup oluşturmak olabilir.  Oluşturduğunuz gruba, kendi alanınızda hizmet veren hesapları, arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz. Ayrıca gruba katılmak isteyenleri ekleyebilir, bu sayede bu kişiler de ekli olan kullanıcılara da ulaşabilirsiniz. Her halukar da büyük bir kitleye ulaşırsınız. İlerleyen teknolojinin cilvesi olumlu etkilerle de hayatı kolaylaştırabiliyor. Netice de facebook kullanan kişi sayısı düşünüldüğünde, reklam ve pazarlama açısından bu büyük bir avantaj. Her gün ziyaretçi sayısının çokluğu ve bu ziyaretçilerin, ağı kullanma sıklığı düşünüldüğün de tıklanacak her reklamınız, sonrasın da ziyaret edilecek başka sitelerde de insanların karşısına çıkması kaçınılmaz olacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR