Levent Tan

Levent Tan

Eze eze, kupa Karadeniz'e!

İki tane adam...

Atölyenin bir köşesinde bakır dövüyor!

Dan... Dan... Dan... Dan...

Bir şehrin, bir ülkenin yıllar boyu hatırlanacak figürünü inşa ediyor, tarihe geçiyorlar...

Öyle; Fatih Terim gibi uyduruk bir tweetten sonra ''Tarih yazmaya alışkınız'' diyerek kendini çeken kamera karşısında prim yapan halleri de yok!

Ağırbaşlı, ciddi, gururlu, haysiyetli ve tarihe çentik atmaya alışmış bir şehrin bireyleri olarak sükunetle çalışıyorlar.

O kadar derin bir iş ki yaptıkları; ''Eze eze kupa Karadeniz'e'' diyen Kazım Koyuncu görse ''Bu söz, ancak bu kadar büyük bir anlam kazanabilirdi'' diye gözyaşlarını tutamazdı!

***Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada rastladım...

Bir grup insan birlik olmuş, Trabzon'a yakışan şekilde tertemiz bir amaç etrafında bütünleşmiş.

Trabzon'un içinde ama sanki Trabzon'un çok uzağında, 2010 - 2011'de ''Paraya karşı emeğin savaşını verdik'' diyen Trabzonspor için el emeği, göz nuru bir kupa yapıyorlar!

Biri 10 Lira yollamış mesela... Bir diğeri 20 lira... 61 TL gönderen de var, 461 TL gönderen de. Birisi İstanbul'dan demir platformla katkıda bulunuyor, bir başkası mermer göndererek.

Yarın adamın biri çıkıp kamyonunu verecek... Bir başkası gelip bordo - mavi boya alacak!

Biri sırtında taşıyacak, biri kenarını düzeltecek, biri ay - yıldız takacak, biri kaynak yapacak, biri zımpara, biri cila!
Bunun değeri ölçülebilir mi?

Buna bir paha biçilir mi?

Küçümsenemeyecek kadar değerli... Ukalalık yapılamayacak kadar bilge... Mizaha fırsat tanımayacak kadar ciddi... Leke barındırmayacak kadar temiz... Kelimelerle anlatılamayacak büyük bir anı.

Herkesin üzerine düşeni yapıp yapmadığını düşünmesi için devasa bir fırsat!

Yeri nerede olur bilmiyorum ama kalbimizin, aklımızın orta yerinde bu kupa.

6 şampiyonluk ayrı, 7.si apayrı!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR