EYT'den toplamda kaç kişi yararlanacak? AK Parti sayı verdi

EYT'nin kısa süre içerisinde Meclis'ten geçerek yasalaşacağını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, düzenlemeden toplamda 4 milyon 800 bin kişinin yararlanacağını söyledi.

EYT'den toplamda kaç kişi yararlanacak? AK Parti sayı verdi

Ak Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Seçime kadar Meclis'in gündemine gelmesi beklenen düzenlemelere değinen Tunç, TBMM'nin son dönemde yoğun çalıştığını, ele alınan düzenlemeler arasında ekonomi paketlerinin ağırlık taşıdığını söyledi.

"EYT PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili düzenlemenin yasalaştırıldığını hatırlatan Tunç, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) düzenlemesiyle ilgili teknik hazırlıklar tamamlandı. Düzenlemenin kanun teklifine dönüşmesi anlamında çalışmalarımız devam ediyor, kısa süre içinde Meclis'e sevk ederek Ak Parti'nin devraldığı bu önemli problemi de ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

"EYT'DEN TOPLAMDA 4 MİLYON 800 BİN VATANDAŞ YARARLANACAK"
Eyt düzenlemesinden ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşın yararlanacağını dile getiren Tunç, "EYT ile ilgili kanun değişikliğinden toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşımız yararlanmış olacak. Önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı olarak teknik çalışma üzerinde son şekli verilecek ardından komisyon çalışmaları başlayacak, sonrasında da Genel Kurula intikal edecek ve kısa süre içinde yasalaşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"MECLİS'E ÖNEMLİ PAKETLER GELECEK"
Asgari ücretin artırılması ve emeklilerin maaşına zam gibi birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirten Tunç, "TBMM'nin gündemine seçim takvimi başlayıncaya kadar önemli paketler gelecek. Hazırlıklar devam ediyor. Bakanlıklarımıza ulaşan, vatandaşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından intikal eden çok sayıda talep var. Bunların makul olanları, gerçekleşmesi gerekenler elbette gündemimize girecek. Meclisi, önümüzdeki süreçte yoğun bir çalışma temposu bekliyor." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLAYACAĞI MÜJDELER OLACAK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her kabine toplantısında açıkladığı müjdeler olduğunu anımsatan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, vatandaşlarımızın alım gücünü artıran, onları özellikle küresel enflasyona karşı koruyan çok sayıda müjde verdi. Bunların büyük bir kısmı yasama sürecini ilgilendiren konulardı ve TBMM'de hızlıca yasalaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bundan sonra da kabine toplantılarının ardından açıklayacağı müjdeler elbette olacaktır. Bu müjdelerin idari olanları zaten yürütme tarafından direkt yürürlüğe giriyor ama kanun gerektirenler, TBMM'nin gündemine hızla girerek yasalaşacak." değerlendirmelerinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler