EYT'den emekli olan kaç lira maaş alacak?

EYT düzenlemesinde son viraj alındı. Milyonlarca kişinin aklında ise “EYT’den emekli olursam ne kadar maaş alırım?” sorusu var.

EYT'den emekli olan kaç lira maaş alacak?

 Sorunun çözümüne adım adım yaklaşılırken Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yeni bir hamle geldi. Emeklilikten sonra kaç lira maaş alacağını merak eden vatandaş, SGK’nın sitesinden tek tıkla maaş sorusuna cevap alabilecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için çalışmalar devam ederken konuya dair detaylar tek tek netleşiyor. Vatandaşın aklında ise EYT sonrası alacağı emekli maaşına yönelik sorular var. Düzenlemenin yasalaşması halinde 1999 öncesinde sigortalı olan yaklaşık 1,5 milyon kişi emeklilik hakkı kazanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise maaş hesaplaması konusunda vatandaşı rahat ettirecek bir uygulama hayata geçirdi. 

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?
EYT’den emekli olacakların alacakları ücreti çalışma günü, prim ödemesi pek çok kriter belirleyecek. SGK tarafından hazırlanan maaş hesaplama robotu sayesinde emekli olacak olan vatandaşlar bir tıkla kaç lira ücret alacaklarını hesaplayabilecekler. SGK tarafından hesaplanan maaş kesin olmamakla beraber büyük oranda emekli olacağınız rakamı ortaya çıkarıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi