EYT'de yeni gelişme! Geri gönderildi

EYT’de heyecanlı bekleyiş sürerken düzenlemenin Meclis’e gönderildiği ancak AK Parti hukukçu kurmaylarının, ekonomi kurmaylarının ve grup başkanvekillerinin düzenlemeyi yeniden gözden geçirilmesini talep ettiği kaydedildi.

EYT'de yeni gelişme! Geri gönderildi

Bu kapsamda AK Parti kurmayları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ve SGK uzmanlarının teknik çalışmalar yaptığı belirtildi.Milyonlarca kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yeni gelişmeleri heyecanla bekliyor. Vatandaşlar en çok düzenlemenin ne zaman Meclis’e geleceği ve ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mart ayında EYT'nin neticeleneceğini belirterek "Top bizden çıktı, Meclis'in iradesinde" demişti.  

EYT’ye ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu çerçevede herkes müsterih osun. Şubat, en geç mart ayı içerisinde sonuca tamamen ulaşılmış olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.  Düzenlemenin Meclis’e gittiği ve AK Parti hukukçu ve ekonomi kurmaylarının ve grup başkanvekillerinin düzenlemeyi yeniden gözden geçirilmesini talep ettiği kaydedildi.

TEKNİK DÜZENLEME YAPILIYOR! ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YENİDEN MECLİS’TE
Ahmet Sözcan, EYT i ile ilgili son gelişmeleri şöyle paylaştı: “EYT düzenlemesi Meclis’e gönderilmiş ancak AK Parti’nin hukukçu ve ekonomi kurmayları ve grup başkan vekillerinden bazıları düzenlemede eksiklikler olduğunu dile getirmiş. Bu kapsamda yeni bir çalışma yapılması gerektiğini belirtmişler. Dolayısıyla Meclis’te AK Parti grup başkanvekili, ekonomi kurmayları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ve sosyal güvenlik uzmanları bir değerlendirme yapmışlar. Eksikliklerin giderilmesi ile ilgili olarak teknik bir düzenleme yapıyorlarmış. O tamamlanırsa önümüzdeki hafta düzenlemenin meclise sunulması bekleniyor. Şubat ayında yasalaştırılması ve ilk maaşlarını da Mart ayında almaları bekleniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem