EYT ne zaman yasalaşacak? AK Parti'den açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin 10 gün içinde Meclis'te olacağını söyledi.

EYT ne zaman yasalaşacak? AK Parti'den açıklama

Çelik, "Bu ay sonu ya da şubat başı gibi düzenleme çıkmış olur." dedi.Maaşlarla ilgili de açıklamada bulunan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışmasına dair bilgi verdi. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Maaşlarla ilgili mart diye söylenmişti." dedi.
Çelik, sözlerine "Herkes aynı statüde mi, onun teknik kısmını bilemiyorum. Çok bilemiyorum." diye devam etti.

Çelik'in konuyla ilgili ifadeleri şöyle oldu:

Meclis'e 1 hafta 10 gün içerisinde geliyor. Orada bir planlama var. Önemli olan burada bu siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı. Vatandaşlarımız bununla ilgili ciddi sıkıntılar yaşadılar. Haftalarca onlar da üzüldüler. Bunu anlayışla karşılamalarını istirham ediyoruz. Onlarca yüzlerce konu var. Sonuçta siyasi irade tecelli etmiştir, bu mesele bu ayın sonu ya da önümüzdeki ayın başında çıkmış olur.

MALİYETİ NE KADAR?
Yıllar içerisinde bu şekilde yumak haline geldiği zaman bir yandan bütçeyi zorlayan bir yanı var bir yandan da vatandaşın hakları var. Şunu sorabilirler haklı olarak. "Niye bu kadar uzun bir çalışma gerekiyor?" Böyle bir adım attığınız zaman ileri ve geri olarak birçok düzenleme gerekiyor. Vatandaşlarımızın üzüntülerini biliyor. Bu dillendirildikten sonra her saniye bu kararla çalışarak geçmiştir.

EYT'DE NET TARİH VERİLDİ
Öte yandan bir başka yerde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu da "Şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak. Mart ayında EYT'li arkadaşlarımız maaşlarını alacak" dedi.

Akbaşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak. Mart ayında EYT'li arkadaşlarımız maaşlarını alacak

EYT ile yasa teklifi Ocak ayı bitmeden Meclis'e gelecek. Bakanlığın tekniğin çalışması yasaya dönüştürülüyor.

STAJ MAĞDURİYETİ
Bu stajyer kardeşlerimizin ayrı bir talep her bir başlığı ayrı ayrı ele alacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem