Eylül ayı taşkömürü ithalat oranı belli oldu!

Taşkömürü ithalatı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 10,1 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 azaldı.

Eylül ayı taşkömürü ithalat oranı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Katı Yakıtlar İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre, linyit üretimi Eylül ayında 6 milyon 653 bin 341 ton olarak gerçekleşti. Linyit satılabilir üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,7 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı.

TAŞKÖMÜRÜ ÜRETİMİ EYLÜL AYINDA 129 BİN 410 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Taşkömürü satılabilir üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi ise Eylül ayında 409 bin 929 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 0,5 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı.

TAŞKÖMÜRÜ İTHALATI EYLÜL AYINDA 3 MİLYON 225 BİN 543 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Taşkömürü ithalatı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 10,1 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 azaldı.
Taşkömürü koku ithalatı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 57,4 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,4 azaldı.

EYLÜL AYINDA ÜRETİMİN TESLİMATLARI KARŞILAMA ORANI EN YÜKSEK LİNYİTTE GERÇEKLEŞTİ
Üretimin teslimatları karşılama oranı Eylül ayında yüzde 106,2 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 91,9, taşkömüründe yüzde 3,9 olarak hesaplandı.

TAŞKÖMÜRÜ VE LİNYİT TESLİMATI EN FAZLA TERMİK SANTRALLERE YAPILDI
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Eylül ayında taşkömürü teslimatının yüzde 60,8'i termik santrallere, yüzde 15,0'ı kok tesislerine, yüzde 10,5'i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 81,9'u termik santrallere ve yüzde 10,4'ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 96,2 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi