Eskrimci tek yumurta ikizleri

Trabzon'da gerçekleştirilen Uluslararası Cumhuriyet Kupası Yıldızlar Eskrim karşılaşmalarında Kocaeli Eskrim Spor Kulübü adına yarışan tek yumurta ikizleri en çok ilgiyi çeken sporcular oldu. Eray ve Emre Ünal kardeşler, antrenörleri ve sporcu arkadaşları

Eskrimci tek yumurta ikizleri

Trabzon'da gerçekleştirilen Uluslararası Cumhuriyet Kupası Yıldızlar Eskrim karşılaşmalarında Kocaeli Eskrim Spor Kulübü adına yarışan tek yumurta ikizleri en çok ilgiyi çeken sporcular oldu.

Eray ve Emre Ünal kardeşler, antrenörleri ve sporcu arkadaşları tarafından zaman zaman karıştırıldıkları, hatta İzmir'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda yanlışlıkla birbirlerininin yerine mücadele ettiklerini, fakat hiç kimsenin bu durumu fark etmediğini söylediler.

Kocaeli Eskrim Spor Kulübü Antrenörü Ömer Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli Uğur Mumcu İlköğretim Okulu öğrencileri olan Eray ve Emre kardeşleri yaklaşık 2,5 yıl önce okul seçmelerinde keşfettiklerini ve o günden bu yanada ikizlerin bu sporla ilgilendiklerini belirtti.

İkiz kardeşlerin minikler kategorisinde yarıştığını, ancak bu turnuvaya tecrübe sahibi olmaları için katıldıklarını ifade eden Kılıç, bu sporcuların Türkiye Şampiyonası'nda minikler kategorisinde derecelerinin bulunduğunu anlattı.

Emre ve Eray'ın tek yumurta ikizleri olduğu için zor ayırt edildiğini kaydeden Kılıç, ''Özellikle ilk başlarda onları ayırt etmekte oldukça zorlandım. Şimdi oyun sitillerini bildiğim için ayırt edebiliyorum'' dedi.


Kılıç, ikiz kardeşlerin ileride Türkiye'nin en iyi sporcularından olacağına inandığını ifade ederek, ''2016 Olimpiyatları'na bu sporcularımızın katılmasını hedefliyoruz'' diye konuştu.

Eray ve Emre kardeşler ise daha önce karate ile ilgilendiklerini de ifade ederek, ''Kılıçla oynamayı sevdiğimiz için bu sporu seçtik. Çocukların hoşuna gidecek bir spor. Hedefimiz ileride olimpiyatlara katılmak'' dediler.

-KARDEŞİNİN YERİNE MÜCAELE ETTİ, KİMSE FARK ETMEDİ-

Eray Ünal, eskrime ilk başladıkları dönemde İzmir'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda yanlışlıkla kardeşinin yerine mücadele ettiğini ve yenilerek elendiğini söyledi.

Eray, şampiyonada soyismi olan Ünal diye anons yapıldığını ve bunu Eray olarak anlayarak karşılaşmaya çıktığını belirterek, ''Ben çağrıldığımı sandım. Zaten ilk turnuvamızdı. Heyecanlıydık yanlışlıkla kardeşimin yerine mücadele ettim ve elendim. Kimse bunu farketmedi'' dedi.

Kardeşinin de bu yanlışlık üzerine kendisinin yerine mücadele ettiğini ifade eden Eray, ''Ben tek maçla elenmiş oldum. Kardeşim 2 tur mücadele etti. O benden daha fazla maç yapmış oldu'' diye konuştu.

Eray Ünal'ın bu anısını anlatması üzerine antrenör Ömer Kılıç, ''Ben bunu ilk kez duyuyorum. Hiç farketmedik. Bana daha önce böyle birşey anlatmamışlardı. Çok şaşırdım'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler