Eşkiya’daki o şarkı  OLAY OLDU!

Haber61 / Magazin Servisi - Levent Ustabaşı
Türkiye’yi ekrana kitleyen Eşkiya dizisinin son bölümündeki o sahnedeki ‘oy beni vurun vurun’ şarkısını kimin yaptığı ortaya çıktı. Şarkı tüm zamanların en büyük beğenisini alırken Trabzon’dan Oflu bir sanatçı Tarık İhtiyar’ın söz ve müziğini hazırladığı, Okuyan Hüseyin’in seslendirdiği öğrenildi. Fakat dizideki seslendiriliş şarkının orjinalinde Karadeniz şivesi olmasına rağmen düz bir şekilde okunması tepkilere neden oldu.
 
İşte o şarkının orijinal sözleri;
 

oy beni vurun vurun Dışım Çiçek Açmış Belki İçimde Kara Yosunlar
Görenler Mesut Sanıyor
Bilmezler Ki Ne Derdim Var
 
Oy Beni Vurun Vurun Nedur
Çektuğum Zulüm Şu Dünyanun Yükini
Bir Ben Mi Omuzladım Oy
 
 Gün Geçer Gece Olur
Gecem Geçmez Gün Olmaz
Yalvarurum Mevlaya
Bir Duam Kabul Olmaz 
 
Oy Beni Vurun Vurun
Nedur Çektuğum Zulüm
Şu Dünyanun Yükini
Bir Ben Mi Omuzladım Oy
 
TEPKİ YAĞIYOR
 
Dizide Karadeniz şivesiyle okunmayan şarkı ile ilgili de ATV’ye tepkiler geliyor. Aslının Karadeniz şivesiyle okunduğunu belirten hayranlar, “Aslı neden bozuldu aslı daha güzeldi” diyerek yorumlar yağdırmaya başladılar. Dizi’nin o sahnesinde katili canlandıran oyuncu ise ünlü tiyatro sanatçısı Birkan Görgün bir dönem Trabzon Devlet Tiyatrosu eski Müdürü… Sanatçı halen Trabzon Devlet Tiyatrosu kadrosunda görev alıyor.  
 
O ŞARKIYI NASIL YAZDI  
 
Tarık İhtiyar şarkıyı nasıl hazırladığını Levent Ustabaşı’na anlattı; “Üniversite yıllarımda bundan 6 sene önce, içinde bulunduğum durum bu açıkcası. İnsanların ön yargılı bir şekilde karşısındakileri dış görünüşleri ve içinde bulundukları güzel ortamlar neticesinde hep yerdiğini ve buna benimde maruz kaldığımı görünce, kağıttaki karalamalarım ile çıktı ortaya. Dışım çiçek açmış belki, içimde kara yosunlar , görenler mesut sanıyor bilmezlerki ne derdim var.”


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar