‘Sözde dergâhta kan alıyordu’

Eskişehir'de bir kişi psikolojik rahatsızlığı olanları para karşılığı tedavi ettiğini öne sürerek dolandırdı.

‘Sözde dergâhta kan alıyordu’

Eskişehir Tepebaşı’nda jandarma, 10 dönümlük arazide sözde dergâh olarak kullanılan çiftlikte psikolojik rahatsızlığı olanları para karşılığı tedavi ettiğini öne süren Sibel Gönül’ün (50) dolandırıcılık yaptığı şikayetleri üzerine harekete geçti.

Geçen yaz yapılan operasyonda Sibel Gönül ile oğlu Sadık Gönenli (25) tutuklandı.

121 yıl talebi

Savcılık, Sibel Gönül, oğlu ve adli kontrolle bırakılan 2 kişi hakkında dava açtı. Anne - oğul hakkında dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık suçundan 27 mağdurun her biri için 4.5 yıl hapis cezası istendi. İki sanık hakkında ayrı ayrı 121.5 yıl hapis cezası talep edildi. Sibel Gönül’ün Nursema Edebalioğlu takma adını kullandığı, kendisinin peygamber, dört halife ve ermiş kişilerle görüştüğünü, kanının şifalı olduğunu, görülmeyen üstatlarla bağlantılarının bulunduğunu söyleyerek mağdurları ikna ettiği belirtildi.

Seans başına 200 lira

İddianamede Sibel Gönül’ün kendisine ulaşan mağdurlarla sohbet seansları uyguladığı, dini kişiliklerin hayatlarıyla ilgili örnekler vererek seccade üzerinde mağdurların ayakta durmasını istediği, bazı dini söylemler ve hareketlerle mağdurları etkisi altına aldığı, mağdurlardan seans başına 200 lira aldığı belirtildi.

‘Koyun başıyla büyü bozarım’

İddianamede 27 mağdurun ifadelerine yer verilirken, Sibel Gönül’ün bir mağdura koyun kafası göstererek büyüden kurtaracağını söyleyip para aldığı belirtildi. Sibel Gönül’ün mağdurlardan birini seccadede bekletip, vücuduna yumurta sürdüğü ve bazı mağdurlardan tedavi amacıyla kan aldığı dile getirildi.

‘Yaşam koçuyum’ demiş

Dolandırıldığını söyleyen şikayetçilerden Y.G., 20 defa Sibel Gönül’ün yanına giderek annesinin iyileştirilmesi için 80 bin lira verdiğini, bu parayı tedavi ve kurban parası adı altında kavanoza bıraktığını söyledi. Sibel Gönül ise kendisini “Yaşam koçuyum. İş yerime gelen hastalara bir nevi terapi yapıyordum” diyerek savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler