Eski Bakan Eyüp Aşık'tan erken seçim açıklaması! "Geçirilecek olan bir kış AK Parti’nin sonu olur"

Eski Bakanlardan Eyüp Aşık Haber61'e önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Bakan Eyüp Aşık'tan erken seçim açıklaması! "Geçirilecek olan bir kış AK Parti’nin sonu olur"

Haber61 - Haber Servisi - Türkiye’nin önemli siyaset adamlarından Eyüp Aşık, Haber61 haber merkezimize açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin erken seçime gitmekten başka bir çaresi olmadığını ifade eden tecrübeli siyasetçi, “geçirilecek olan bir kış AK Parti’nin sonu olur” dedi…

Eski Bakan Eyüp Aşık'tan erken seçim açıklaması!

İşte Eyüp Aşık röportajının ilk bölümünden satır başları….

BUNDAN DAHA KÖTÜ OLMAZ!

Seçim için ülkemizde doğal bir ortam yok. İnsanların tweetleri yüzünden tutuklanıyor. Sosyal medyaya kısıtlamaları gelmesi gündemde. İktidarın olağanüstü yetkiler kullanarak içinde yargıya müdahalesi doğal şartlarda seçime gidilemeyeceğinin en önemli göstergesidir. Sıkıyönetim ilan edilmesini beklemeye gerek yok. Zaten iktidar bundan daha fazlasını yapamaz. Seçime giderken bütün iktidarlar devletin kasalarını boşaltır. Devletin imkânlarıyla bir nevi seçim yatırımı yapar.

ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

Türkiye’de erken seçim olacağı aşikâr. Önümüzdeki Sonbaharda erken seçim olacağını düşünüyorum.  Çünkü mevcut yönetimin bir kış daha geçirmeye mecali kalmamıştır! Doğalgaz, petrol, elektrik, kömür fiyatlarının fazlalılığı bunun yanında okul gidecek olan öğrencilerin masrafları bu iktidarı bir dönem daha göze alabilecek olduğu bir sorumluluk değil! Bir iktidarın seçime gidebileceği en iyi aylar, eylül ve ekimdir. Yazın masrafların düşmesi, çiftçinin hasadının karşılığı olan ürün parasını alması, Temmuz aşında enflasyondan kaynaklanan maaş artışları vatandaşlarının ekonomik olarak huzura eriştirir. İnsanların mutlu olduğu bu dönemlerde iktidarın fazladan hem ürün fiyatlarına hem de ücretlere ek zamlar yapması, seçim öncesi iktidarlara büyük avantaj sağlar. Birinci önceliği seçim kazanmak olan mevcut iktidar bütün argümanları kullanacaktır. 

20 YILLIK YIPRANMIŞLIK VAR !

Fakat bu Ak Parti için yeterli olmayacaktır. Çünkü 20 yıllık bir yıpranmışlık seçmende bıkkınlık yaratıyor. Ben bunu bizzat yaşadım. Bunun yanında gerginlik siyaseti yapan mevcut iktidar bu yoldan dönemiyor. Bir dönem ortaya konan gerginlik politikaları Ak Parti’nin seçimlerde üstün gelmesine yol açıyordu. Artık durum değişti. Bu gerilim elinde bulundurduğu yüzde ellilik seçmeni korumasına neden oldu. Ama bu gerginlik artık zamanla partiye zarar vererek oy oranlarını yüzde otuzlara geriletti. Dönüm kaybedilen bu seçmenleri alabilmek iyin artık yumuşamak gerekiyor. AK Parti CHP’ye göstermiş olduğu sertliği İyi Parti’ye göstermiyor. Sebebi, İyi partililerden oy gelebilir beklentisinden kaynaklanıyor.

KESENİN AĞZINI AÇARIM!

Ben Ak Parti kurmaylarının yerinde olsam seçimi Eylül veya Ekim ayı içerisinde yaparım. Temmuz ayından itibaren kesenin ağzını açarım. Vermem gerekeni maksimum düzeyde veririm. Bundan bir avantaj sağlarım. Bugün enflasyon yüzde 70’lerde… Yüzde 70 den aşağıya inene kadar yüzde 100’den aşağıya inerim. Seçim sonrası halka acı bir reçete sunulacağı kaçınılmaz olduğu için bu riskleri göze alırım (Bu ifadeleri tasvip etmemekle birlikte, Ak Parti cephesinden bakarak söylüyorum) Bir kış daha geçirilerek yapılacak olan seçim, AK Parti için hüsran olur. Bu saatten sonra AK Parti’nin yapabileceği tek şey bu…

Haber: Atakan KADIOĞLU

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim