Otomobil fiyatına güvercin

Süs güvercini olarak da bilinen bol paça güvercinlerinin çifti neredeyse araba fiyatına satılıyor.

Otomobil fiyatına güvercin

Erzurum’da yetiştirilen ’bol paça’ güvercinler güzelliği kadar fiyatıyla da dudak uçuklatıyor. Süs güvercini olarak da bilinen bol paça güvercinlerinin çifti neredeyse araba fiyatına satılıyor.

Erzurum’da gençlerin güvercin tutkusu zamanla ticari kazanca dönüştü. Besledikleri güvercinler arasında bazılarını otomobil fiyatına sattıklarını belirten Muhammet Çelebi, “Bol paça güvercinler çok özel kuşlar. Paçaları bol ve çok güzeller. Bunların ayrı özellikleri var. Süs güvercinidir ama aynı zamanda taklacıdır. Uzun mesafeden bırakıldığında geri geliyor" dedi.

Güvercin besleme alışkanlığının bir tutku olduğunu ifade eden Fatih Yılmaz ile Mustafa Emiroğlu’da, “Güvercinleri 6- 7 çeşit yemle besliyoruz. Bazılarının değeri otomobil fiyatı. Satışta yapıyoruz. Ayrıca güzellik yarışmalarına sokuyoruz. Bunların arasında kupa alan güvercinler var.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler