FETÖ davasında HDP itirafı!

Erzurum'da görülen davada ifadesi alınan öğrenciden HDP itirafı geldi.

FETÖ davasında HDP itirafı!
Erzurum'da FETÖ'ye ait yurdun müdür yardımcısı olan Şeydanur Gözüaçık hakkında hazırlanan iddianamede bilgi sahibi olarak dinlenen öğrencilerden Ş.U., "Ablalar seçim döneminde HDP'ye oy verilmesi konusunda telkinde bulunuyorlardı. Ak Parti haricinde bir partiye oy verilmesi isteniyordu" dedi.

15 Temmuz başarısız darbe girişimi ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüte ait Hedise Kız Öğrenci Yurdu'nda 2010-12 yıllarında müdür yardımcısı olarak görev yapan Şeydanur Gözüaçık, geçen 3 Şubat günü tutuklandı. Örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edilen Şeydanur Gözüaçık hakkında hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5-15 yıl hapis cezası istenen Gözüaçık hakkında hazırlanan iddianamede, yurtta kalan ve borçları ödenmesine karşın iadesi yapılmayan senette isimleri geçen öğrencilerin bilgisine başvuruldu.

İddianamede, bilgi sahibi olarak ifadesi alınan öğrencilerden Ş.U. Erzurum'da okurken 2 ay örgüte ait Hedise Kız Öğrenci Yurdunda kaldığını bildirdi. Örgüte ait başka bir yurt olan Fecir Kız Öğrenci Yurdu'nda kalması halinde kendisine ücretinde indirim yapılacağını belirttiklerini anlatan Ş.U., "Yurtta Kimse Yokmu Derneğine para toplanıyordu. Sohbetlerde Fetullah Gülen'in kitapları okunuyordu. BTM diye adlandırılan bölge temsilcisi mezun olmuş ancak, yurtta kalan katlardan sorumlu ablalar vardı. Ablalar seçim döneminde HDP'ye oy verilmesi konusunda telkinde bulunuyorlardı. Ak Parti haricinde bir partiye oy verilmesi isteniyordu. Genel olarak öğrencilere ilk yıl Fethullah Gülen konusunda ılımlı davranıyorlardı. İkinci yıl ise zorlamalar oluyordu" diye konuştu.

ABLALARDAN HÜKÜMETE BEDDUA

Hedise Kız Öğrenci Yurdu'nda 2012'dekaldığında borcunun bir bölümünü maddi imkansızlıklardan dolayı ödeyemediğini bildiren T.K. ise şunları söyledi:

"Bana herhangi bir icra takibi yapılmadı. Cemaat yapılanmasında, normalde ücreti ödemeyen öğrencilere baskı yapılıp para istendirdi.Ancak o yapı içerisinde devam etmesi halinde öğrenciye baskı yapılmazdı. Ben de yurttan ayrılarak cemaat evine geçtim. Yurt yöneticisi Nilgün cemaat tarafından biri ile evlendirildi. Yurtta kaldığım süre toplantıları ablalar yapıyordu. Ablalar düşük ücretlerle yurtta kalıyordu. Bir keresinde evde kalırken ablalar benden ders saatlerimi istedi. Eve kaçta gelip gelmeyeceğimi öğrendiler. Dersim boş olduğu için eve erken gittim. Eve gittiğimde Ebru abla kapıyı açtı ve içerden sesler geliyordu. Ne olduğunu sorduğumda zikir yapıldığını söyleyip geçiştirdi. Ancak ablaların mevcut hükümete beddua ettiklerini anladım. Bu olay 17 Aralık 2013 sonrasında yaşandı."

"CEMAATİN VİLLA TARZI EVLERİ VAR"

Kız öğrencilerden S.K. da ifadesinde kaldığı yurtta 'ablaların' 2012-13 yılında Zaman Gazetesi tirajının 1 milyon olması halinde Fethullah Gülen'in çok önemli açıklamalar yapacağını, yer yerinden oynayacağını ileri sürdü.  S.K., "Öğrencilere atanamamaları durumunda 'Sizi polis yaparız' diyorlardı. Cemaatin Erzurum'da villa tarzı evleri vardı. Yurttaki ablalar seçimlerde 'AKP’ye oy vermeyin, hangi partiye oy verirseniz verin' diyorlardı" dedi.

'FETHULLAH GÜLEN'İ TANIMIYORUM'

Trabzon'daki örgüte ait başka bir yurtta müdür yardımcısı olan eşinin de örgüt üyelerinin kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandığı ve tutuklandığı ortaya çıkan Şeydanur Gözüaçık, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. 3 yaşında 1 çocuk annesi Şeydanur Gözüaçık kendisini savunurken, "Hiçbir üst düzey yöneticiyi tanımam. Hattıma ByLock programı yüklemedim. Hatta eşim ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı için 'İyi ki ben yüklemedim' diyordum. Eşimi bu programı kullanırken görmedim. Onun telefonunu kurcalamamı istemezdi. Fethullah Gülen'i tanımıyorum, kasetlerini dinlemedim, videolarını izlemedim. Darbeyi  televizyondan öğrendik" diye savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler