Erkek Kol Saati Seçimi: Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Erkek kol saatlerinde, seçim yaparken dikkat edilecek birçok nokta var.

Erkek Kol Saati Seçimi: Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Erkeklerde, hem şık bir aksesuar hem de fonksiyonel bir parça olan kol saatlerinde, seçim yaparken dikkat edilecek birçok nokta var. Hem tarzla en uyumlu modeli keşfetmek, hem de uzun yıllar boyunca kullanılabilecek şık parçaya kavuşmak önemli. Saat satın alırken, erkeklerde ya da kadınlarda standart bir boyuttan ya da tasarımdan söz etmek mümkün değil. Bununla birlikte, rahat olmak, rahat hissetmek ilk kural gibi düşünülebilir.

Bileğe Göre Saat Seçimi

Erkek saat modellerinde, bilekle en uygun modeli bulmak ilk konudur. Erkek saat modeli tercih ederken bilek kalınlığına göre bir seçim yapmak, iyi bir deneyim sunabilir. İnce, orta ya da kalın bilekli erkeklerde farklı saatler çok şık durabilir. Genel olarak, çevresi 18 santimetrenin üzerinde olan bilekler kalın bilek, 14 santimetreye yakın bilekler ise ince bilek olarak kabul edilebilir. İnce bilek sahibi erkeklerde saatlerin çapının küçük olması, şık ve zarif bir görüntü ortaya koyabilir. Bileğin kalın olması durumunda ise, 42 milimetre çapında saatler iyi duracaktır.

Kasa Nasıl Olmalı?

Erkek saat seçiminde kasanın ideal standartlara sahip olması diğer bir önemli konu. Kasa çapı, saat modellerinde dikkat edilen konular içinde yer alıyor. Erkek saat modellerinde kasa çaplarının aralığı genel olarak 38 ile 46 milimetre arasındadır. Bununla birlikte, bilek kalınlığına göre kasa çapı belirlemek de diğer bir konudur. Kasa derinliği, saat satın alırken diğer bir dikkat edilmesi gereken konu. Kasa derinliği, kasanın kalınlığı anlamına gelir. Kasa derinliğinde, kasa çapı ile doğru orantılı bir seviye belirlenmelidir. Ortalama olarak 44 milimetre kasa çapından söz edildiğinde, 9-10 milimetre derinlik idealdir. Kasa derinliğinde dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da bilek kalınlığı ile olan ilişkidir. 

Erkek saat modelleri, içerdiği geniş model seçenekleri, kullanılan materyaller içinde metal ve deri alternatifleri ile farklı tarzlara hitap ediyor. Erkek kol saati seçiminde, deri, metal ve diğer materyallerden oluşan en geniş seçenekleri, Tek Saat’te keşfetmek mümkün. Dünyaca ünlü markaların orijinal kol saati modelleri, indirim ve diğer kampanyalar ile Tek Saat online satış mağazasında yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem