Ergenç, değerlendirme yaptı

TSİAD Genel Sekreteri ve köşe yazarımız Recep Ergenç, geçen hafta gerçekleştirilen 1.Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesini değerlendirdi.1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Sonuçlandı Bakan Tüzmen, Trabzon Logistik Üs Olacak Karadeniz ve Hazar havzasın

Ergenç, değerlendirme yaptı

TSİAD Genel Sekreteri ve köşe yazarımız Recep Ergenç, geçen hafta gerçekleştirilen 1.Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesini değerlendirdi.

1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Sonuçlandı
Bakan Tüzmen, Trabzon Logistik Üs Olacak

Karadeniz ve Hazar havzasında ekonomik ilişkilerin sağlamlaştırılması ve bölge ülkeleri arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artırılması amacı ile 16- 19 Ekim 2008 tarihleri arasında Trabzon'da “1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi” Dünya Ticaret Merkezi ile uluslar arası bir oteller zinciri olan ve ilk konuklarını bu zirvede kabul eden Novotelde gerçekleştirildi.

Zirveye, Kürşat Tüzmen ve Bayındırlık ve İskan Bakanlarının yanı sıra TOBB, DEİK ve çok sayıda üst Dış Ticaret düzey bürokratı katıldı. Zirvede konuşan Komşu ülkeler, Balkanlar, Karadeniz, Kafkasya ve Hazar havzasında işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi için pek çok olanağı ortaya koydular. 19 ülkenin Kamu, Özel ve Sivil sektör temsilcileri işbirliği için atılacak adımlarda iyi niyetle yaklaşımlarını ortaya koydular.

Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen, 1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi organizasyonu başarı ile gerçekleştirildi.

1. Trabzon İpekyolu İşadamları zirvesinde çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştirildi. Zirveye yaklaşık 150 yabancı ve 300 yerli firmanın katıldı.

Toplantının Trabzon'a yönelik en önemli mesajı Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'den geldi. Tüzmen, Mersin ve Trabzon limanlarının Türkiye'nin yeni iki lojistik merkezi olacak, açıklaması büyük alkış aldı.


16-19 Ekim 08 Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi süresi içinde açılan tarım, gıda ve hayvancılık fuarı da zirvenin amacına ulaşmasına önemli katkı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler