Erdoğan'ı kızdıran boşanma

İki dönem üst üste İstanbul Gaziosmanpaşa'da belediye başkanlığı yapan ve AK Parti'nin kuruluşunda yer alarak 2002 seçimlerinde TBMM'ye giren Recep Koral, 38 yıllık eşi Zeynep Koral'dan tek celsede boşandı. Koral'ın 38 yıllık hayat arkadaşından ayrılmasın

Erdoğan'ı kızdıran boşanma

İki dönem üst üste İstanbul Gaziosmanpaşa'da belediye başkanlığı yapan ve AK Parti'nin kuruluşunda yer alarak 2002 seçimlerinde TBMM'ye giren Recep Koral, 38 yıllık eşi Zeynep Koral'dan tek celsede boşandı.

Koral'ın 38 yıllık hayat arkadaşından ayrılmasının nedeninin, 3 yıl önce tanıştığı eğitimci Hatice İlhan Yıldırım'la yaşadığı ilişki olduğu öğrenildi.


Başbakan Erdoğan'ın tepkisine rağmen "Yaşım gelmiş 60'a. Bundan sonra siyasette fazlası olamaz. O nedenle kararımı verdim artık kendim için yaşayacağım. Bu ikinci baharı yaşamama kimse engel olamaz" diyen Koral'a ulaşılamıyor. Haberin kamuoyuna yansımasının ardından telefonlarını kapatarak ortadan kaybolan İstanbul milletvekili Recep Koral ve gelin adayı danışman Hatice İlham Yıldırım'ın evlilik hazırlıklarının son sürat devam ettirdiği ileri sürülüyor.

22 Temmuz seçimlerinden tam bir ay sonra eğitimci Hatice İlhan Yıldırım'ı TBMM'de danışman kadrosuna yerleştiren Recep Koral, 7 çocuk babası. 1948 doğumlu AK Parti Milletvekili Koral'ın en küçük kızı ABD'de işletme üzerine yüksek lisans eğitimi alıyor. 5 damada, 8 de
toruna sahip olan AK Parti'li Recep Koral, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü tek celsede boşandığı eşi Zeynep Koral'a 2 daire verdi, ayda 4 bin YTL de nafaka bağladı.

GİZLİ KALMASINA ÖZEN GÖSTERDİ
Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında gösterilen Gaziosmanpaşa'da iki dönem üst üste belediye başkanlığı yaptıktan sonra, AK Parti'nin kuruluş çalışmalarına katılan ve 2002 yılında İstanbul 2. Bölge milletvekili olan Recep Koral, boşanma işleminin basına yansımaması endişesiyle ikamet ettiği Gaziosmanpaşa ilçesi yerine Küçükçekmece
Adliyesi'ni tercih etti.

20 Ekim 2008'de gerçekleşen boşanmanın basına sızmaması için çaba sarfeden Koral'ın bu ani kararı özellikle AK Parti çevrelerine bomba gibi düştü. Koral'ın boşanma kararını duyan Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan durumun düzelmesi için devreye girdi ancak AKP'li
vekil Koral verdiği karardan geri adım atmadı.

ELEŞTİRİLERE KULAK TIKADI
İddialara göre Recep Koral'ın 38 yıllık eşinden boşanma kararını duyan Başbakan Tayyip Erdoğan, telefonla kendisini arayarak konunun teyidini istedi. Koral'dan, durumun kendisine anlatıldığı gibi olduğunu öğrenen Erdoğan'ın, "Bu sana hiç yakışmadı. Karar senin ama bundan sonra senin
bu partinin çatısı altında siyaset yapman çok zor" diyerek sert bir şekilde tepkisini dile getirdiği, eşi Emine Erdoğan'ın da Koral'ın eşini arayarak üzüntülerini bildirdiği öne sürüldü. Durumu öğrenen yakınlarının ve siyasetçi arkadaşlarının tüm tepkilerine karşın, 3 yıldan beri birlikte olduğu iddia edilen Hatice İlhan Yıldırım'la evlenme hazırlığında olan Koral'ın,"Yaşım gelmiş 60'a. Bundan sonra siyasette fazlası olamaz. O nedenle kararımı verdim artık kendim için yaşayacağım. Bu ikinci baharı yaşamama kimse engel olamaz" diyerek eleştirileri görmezden geldiği kaydedildi.

BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞADI
Siyasete kapatılan Refah Partisi'nden giren AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Koral, AK Parti içerisindeki Milli Görüşçü isimlerden biri olarak biliniyor. Gaziosmanpaşa'da belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde muhafazakar kimliğini belirgin bir şekilde ifade eden dış görünüşe sahip olan inşaat mühendisi Koral, Ankara siyasetine atılınca imajında da büyük bir değişim yaşadı. Yakın çevresi son 3 yıldır daha genç ve modern bir görünüme sahip olan Koral'ın bu değişimini Hatice İlhan Yıldırım ile yaşadığı aşka bağlıyor.

GÜL'ÜN YANAĞINI OKŞAMIŞTI

İstanbul Milletvekili Recep Koral, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra verdiği resepsiyonda Gül'ün yanağını okşayarak verdiği görüntüyle de gündeme gelmişti. Koral'ın üslubu Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde alışılmamış bir görüntü yaratmış ve kamuoyu "Bir Cumhurbaşkanı'nın yanağı okşanır mı?" konusunu tartışmak zorunda kalmıştı. Ayrıca Koral'ın yanak okşamaya dair yaptığı açıklama da bir hayli ilgi çekmişti. "Milletin verdiği mesajın ve sevginin bir yansımasıydı. Küçük çocuklar sürekli 'Abdullah amcanın yanağını sıkar mısın?' diye söylüyorlardı. İçimden geldi ve öyle davrandım" açıklamasını yapan Koral, son olarak da spor spikeri İlker Yasin'le trafikte yaşadığı bir tartışma nedeniyle gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam