'En düşük emekli aylığı 8.500 TL olsun' teklifi yine reddedildi!

İYİ Parti'nin ardından CHP de en düşük emekli aylığının 8 bin 500 TL'ye çıkarılması için Meclis'e önerge verdi. Teklif yine AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

'En düşük emekli aylığı 8.500 TL olsun' teklifi yine reddedildi!

Memur ve emeklilere 2023 yılının ilk yarısı için yüzde 30 oranında zam yapıldı. Bu artış yetersiz bulunurken, muhalefet partileri üst üste Meclis'e önerge vermeye başladı.

AK PARTİ VE MHP YİNE REDDETTİ
İYİ Parti'nin ardından CHP'de en düşük emekli aylığının 8 bin 500 TL'ye çıkarılması için teklif verdi. Ancak İYİ Parti'nin teklifinde olduğu gibi CHP'nin de teklifi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

ÖZGÜR ÖZEL SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
Konuyla ilgili CHP'li Özgür Özel'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Sosyal medyadan önergenin fotoğrafını paylaşan Özel, "Az önce en düşük emekli maaşının asgari ücrete çıkarılmasına ilişkin önergemize muhalefet partileri destek verdi. Ancak Genel Kurul salonuna koşarak giren AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla önergemiz reddedildi. İktidarımızda en düşük emekli maaşı asgari ücret olacak." ifadelerini kullandı.

'En düşük emekli aylığı 8.500 TL olsun' teklifi yine reddedildi!

EMEKLİYE YÜZDE 30 ZAM
2022 yılı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memur, memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında zam oranını önce yüzde 25 olarak duyurdu. Ancak oranın yetersiz bulunmasının ardından zam oranı yüzde 30'a çıkarıldı. En düşük emekli aylığı da 5 bin 500 lira olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler