Emniyet Müdürlüğü önünde "Üzerimde bomba var" dedi! Vurularak etkisiz hale getirildi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde vurulan şahıs etkisiz hale getirildi.

Emniyet Müdürlüğü önünde "Üzerimde bomba var" dedi! Vurularak etkisiz hale getirildi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde "Üzerimde bomba var" diye bağıran ve polisin ikazlarına rağmen uzaklaşmayarak "Lailahe illallah" diyen şahıs vurularak etkisiz hale getirildi. Şahsın üzerinde yapılan bomba aramasında kablo tespit edilirken, Gaziantep Valisi Davut Gül ise "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Gaziantep'ta akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde bağıran bir şahsı polis uzaklaştırmak istedi. İkazlara rağmen uzaklaşmayan ve Lailahe illallah diyen şahıs polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

ÜZERİNDE BOMBAYA RASTLANMADI

Defalarca kez ateş edilen şahıs, ağır şekilde yaralanarak, yere yığıldı. Olayın ardından özel kıyafetlerini giyen bomba imha ekipleri şahsın üzerinde bomba araması yaptı. Şahsın üzerinde ve yere bıraktığı poşette herhangi bir patlayıcı maddeye ulaşılmadı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Üzerinde bomba olmadığı tespit edilen şahıs yapılan aramanın ardından ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan ise Gaziantep Valisi Davut Gül ve Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ da olay yerinde inceleme yaptı.

GAZİANTEP VALİSİ: BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ

Olay sonrası açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun" dedi.

YOL ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Emniyet binasının bulunduğu Muammer Aksoy Bulvarı da şüphelinin canlı bomba olma ihtimali nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı, çevrede toplananlar ise uzaklaştırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi sürdürülürken, olay yeri çalışması başlatıldı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs 2016'da DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis memuru şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler