Erol Önsel

Erol Önsel

Ellerinize sağlık

Kaybedilmiş bir maçın ardından mağlup takım adına böyle bir cümle sarfediliyorsa ortada saygı duyulması gereken çok büyük bir emek var demektir.  Karşılaşmayla ilgili rakamlar ve istatistiklerden bahsetmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü, zaten dar rotasyona sahip bir takımın, en önemli 3 oyuncusundan eksik çıktığı bir hafta, 19 sayıdan geri gelip sonuna kadar başa baş mücadele ettiği bir oyunda, istatistikler anlamını yitirir. Böylesi büyük bütçelerle ve geniş oyuncu rotasyonuyla kurulup, dünyanın en kariyerli antrenörlerinden birini takımın başına getiren Darüşşafaka Doğuş, sanırım ne olursa olsun rakibine saygı duyması gerektiğini ders olarak çıkardığı bir karşılaşma oynadı. Trabzonspor Medicalpark ise, bu sezon kaçıncı olduğunu artık hatırlayamadığım bir maçı daha ellerinin arasından kaçırırken, taraflı tarafız herkesin taktirini kazanan bir mücadele sergiledi. Julian Wright, Kenneth Kadji ve Gutierrez takımımız adına çok önemli oyuncular olması ve yukarıda da belirttiğim gibi sezon boyunca dar bir rotasyonla oynamamız nedeniyle herkesin farkın ne olacağı üzerine yorumlar yaptığı bir maç izlemek için ekran başına geçtik. İlk yarı da böyle geçti. Fakat ikinci yarıda sahada, rakibi hafife almanın nelere mal olacağını yaşayarak öğrenen bir Daçka izlerken, sonuna kadar mücadelenin anlamını anlatan Trabzonspor Medicalpark gördük. Özelikle Erol Can Çinko’nun takımına yaptığı liderlik, bence son derece önemliydi. Moody’nin delici penetreleri ve atletizmi, sahada kapasitesini sonuna kadar iyi niyetiyle kullanarak yarar sağlamaya çalışan Duşan ve Lee,  kenardan gelerek, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Ozan bu dinamizme katkı sağlayan oyuncular oldu. Belki Bazareviç’e de kendilerine daha fazla güven duymaları gerektiğinin mesajını da vermiş oldular. Fakat oyunun son dakikası içinde Hardy’nin yaptığı top kaybı ve basket faul, maçın kaybedildiği anlamına gelmekteydi ve kendisine hiç yakışmadı.

Bu haftayı galibiyetle kapatamadık, fakat en azından bu anlayış sergilendiğinde, önümüzdeki haftalarda çıkılacak karşılaşmalar adına bir umut ışığı görmüş olduk. Yeter ki bu motivasyon her karşılaşmaya yansısın ve bu müsabakaya ait geçici bir durum olmasın.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR