Macit Güven

Macit Güven

Ekuban böyle istedi

Trabzonspor Karagümrük maçına 4-3-3 dizilişi ile başladı. Maça istekli ve arzulu başlayan Trabzonspor diğer haftalara göre daha olumlu sinyaller verdi ve pozisyon üretmede sıkıntı yaşamayan oyunu hem savunmada hem de hücumda iyi oynayan taraftı.

İlk yarıda özellikle Ekuban oyuna ağırlığını koyarak hem takımın hem de kendi performansını yukarı çekti. İlk yarıda santrafor bölgesinde oynayan Djaniny'nin diğer hücum oyuncularına ayak uyduramaması Trabzonspor’u bir kişi eksik oynattı.

Trabzonspor ilk yarıda en başarılı olduğu taraf rakibine hiç pozisyon vermemesi ve rakibine maçı kazanacağını vermiş olduğu mücadele ile hissettirmesiydi. İlk yarıda hakemin bütün takdir haklarını Karagümrük’ten yana kullanması gözlerden kaçmadı. İkinci yarıya Trabzonspor harika bir hücum organizasyonu ile bulduğu golle başladı. Serkan ilk defa atağa çıkarak çok güzel bir asist yaptı.

Bunu daha fazla denemeli ve daha fazla yapmaya çalışmalı. İkinci yarıda Nwakaeme de oyunu ağırlığını koymaya başlayınca Trabzonspor’un hücum gücü bir anda yüzde elli artmış oldu. Trabzonspor’da Nwakaeme ne zaman oyuna katılmaya başlarsa, topla daha çok buluşturulursa oyunun bir anda çehresi değişiyor.

Trabzonspor adına bir artı da A. Parmak’ın ikili sıkıştırmalara zamanında gitmesi, rakibe önde pres yapması, daha fazla sorumluluk alması takımın geçiş oyunu oynamasını kolaylaştırdı. Trabzonspor iyi oynarken rakibi hiçbir şey yapmadan golü buldu. Fakat Trabzonspor golü yemesine rağmen geçen haftalardaki gibi bunu kabullenmeyerek agresif ve istekli oyununa devam etti ve ikinci golü buldu.

Bu da takımın gelişimi açısından çok önemli sinyaller verdi. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da takımın savunması çok iyiydi. Marlon, Hüseyini, Edgar ve Serkan çok başarılı bir doksan dakika oynadılar. Ama Ekuban’a ayrı bir sayfa açmak gerek. Artan formu, istekli oyunu ve hırslı yapısıyla hem formasına hem de takım arkadaşlarına olan saygısıyla bütün övgüleri fazlasıyla hak ediyor.

Trabzonspor Karagümrük karşısında sezonun en iyi futbolunu oynayarak bileğinin hakkı ile üç puanı aldı. Galatasaray ve Beşiktaş ellerindeki kadro ile kendilerini şampiyonluğun en büyük adayı olarak görüyorlar. Trabzonspor iki veya üç takviye ile neden yarışın içinde olmasın. Trabzonspor bu oyununu devam ettirirse üst sıralar için iddialı olacaktır. Ligdeki diğer takımları da göz önünde bulundurunca neden olmasın.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.