TÜSİAD'da bayrak değişimi, Erol Bilecik TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu

Erol Bilecik, TÜSİAD Başkanı oldu.

TÜSİAD'da bayrak değişimi, Erol Bilecik TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu

Bugün yapılan Genel Kurulu'nda Erol Bilecik, TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu. 


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) bugün yapılan Genel Kurulu'nda yeni yönetim belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığını bırakan Cansen Başaran Symes'in yerine Erol Bilecik seçildi. Böylece Erol Bilecik, TÜSİAD'ın 18. dönem başkanı oldu. 

Erol Bilecik, "Bundan sonraki bütün dönemlerde Türkiye'nin daha refah, daha aydınlık, daha geleceğe dönük olarak gerçekten güzel günler geçireceğine dair en ufak bir şüphem yok." dedi.

Bilecik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dalgalandığı bir dönem olduğunu ifade ederek, "Ama eminim bugünleri bu anlamda aşacak çok nedenimiz var. Bundan sonraki bütün dönemlerde Türkiye'nin daha refah, daha aydınlık, daha geleceğe dönük olarak gerçekten güzel günler geçireceğine dair en ufak bir şüphem yok" diye konuştu.

Bir gazetecinin, TÜSİAD başkanlığının "ateşten bir gömlek giymek" gibi zor bir görev olduğunun konuşulduğunu belirtmesi üzerine Bilecik, "Bunları zaten değerlendireceğiz arkadaşlar ama hiçbir görev zor değildir." ifadesini kullandı.

Bilecik, bir gazetecinin yeni yıl değerlendirmesine ilişkin sorusu üzerine de, bütün değerlendirmeleri mutlaka ve memnuniyetle yapacaklarını, şu anda biraz daha beklemenin iyi olacağını kaydetti.


TÜSİAD'da bayrak değişimi, Erol Bilecik TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu

TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI EROL BİLECİK KİMDİR?

Erol Bilecik, 1962 Antakya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini yine Antakya'da tamamladı. 1987'de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer alıyor.

1987'de Alman teknoloji şirketi Nixdorf Computer'de sistem analisti olarak çalışmaya başladı. 2 yıl sonra 3 arkadaşıyla birlikte Index Bilgisayar'ı kurdu. Bilecik, bugün 600 personele ve 8 binden fazla iş ortağına Index Grubu'nun sahibi.

Bilgisayar sektörünün en köklü toplum kuruluşlarından TÜBİSAD Başkanlığı ve İTÜ Mezunlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlıkları yapan Bilecik, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Girişimcilik Vakfı'nda (GİRVAK) Yönetim kurulu üyesi.

Index Grubu'nun CEO'su Erol Bilecik, Kasım ayında yaptığı açıklamada, “Her zaman demokrasiden yana olmalıyız. Türkiye'nin ilerlemesi için de bilişim çok önemli. Genç nüfusu yalnızca teknoloji kullanan değil üreten hale getirmeliyiz. Bunun için de liderliğe ve hıza ihtiyacımız var. Cesur kararlar alınmalı" demişti.



Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu belli oldu. Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:


Erol BİLECİK, Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Y. KOÇ, Başkan Yardımcısı 
PARKUR (Parlamento ve Kamu Kurumlarıyla İlişkiler) Lideri

Simone KASLOWSKİ, Başkan Yardımcısı 
Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Lideri

Murat ÖZYEĞİN, Başkan Yardımcısı / Sayman Üye
Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Lideri

Serra AKÇAOĞLU, Üye
Ekonomi Politikaları Yuvarlak Masası Lideri

Metin AKMAN, Üye
Sürdürülebilir Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri

Batu AKSOY, Üye
Bölgesel Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri

Esin GÜRAL ARGAT, Üye
Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası Lideri

Bahadır BALKIR, Üye
Sanayide Dönüşüm Yuvarlak Masası Lideri

Barış ORAN, Üye
Yatırım Ortamı Yuvarlak Masası Lideri

Mehmet TARA, Üye
Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri

İdil YİĞİTBAŞI, Üye
Hizmetlerde Dönüşüm Yuvarlak Masası Lideri

Bahadır KALEAĞASI, Üye
Genel Sekreter

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler