Türkiye'de yıllık bazda fiyatlar en fazla Trabzon'da arttı

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre yıllık bazda en fazla artış yaşanan bölge Trabzon'un da içinde bulunduğu TR90 bölgesi oldu.

Türkiye'de yıllık bazda fiyatlar en fazla Trabzon'da arttı

Türkiye'de eylülde yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge, yüzde 28,30 ile "Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane" olarak belirlendi. 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, eylülde yıllık bazda fiyatlar ülke genelinde yüzde 24,52 artış kaydetti.

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzeyde bulunan 26 bölge içinde, aylık bazda en yüksek artış yüzde 8,12 ile "Gaziantep, Adıyaman, Kilis" bölgesinde olurken, geçen yılın aralık ayına göre en yüksek artış da yüzde 22,88 ile "Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane" bölgesinde gerçekleşti. 12 aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 15,32 ile "Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye" bölgesinde oldu.

Eylülde geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 28,30 ile "Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane" bölgesinde kaydedildi. Bu bölgeyi, yüzde 27,88 ile "Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye" bölgesi takip etti. En düşük fiyat artışı ise yüzde 22,08 ile ''Ankara" bölgesinde gerçekleşti.

Bölgeler itibarıyla aylık ve yıllık fiyat artışları (yüzde) şöyle: 

Türkiye'de yıllık bazda fiyatlar en fazla Trabzon'da arttı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler