TTB'de İstihdam seferberliği: Çalışmalar başladı!

TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu istihdam seferberliği konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

TTB'de İstihdam seferberliği: Çalışmalar başladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İŞKUR arasında imzalanan protokol çerçevesinde istihdama katkıda bulunmak için Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından da çalışmalar yapılıyor.


Bu kapsamda yapılacaklara katkı amacıyla TTB Meclisi yarın (23 Şubat Perşembe) toplanacak. Toplantıya; yatırımcılara sağlanan avantajlar konusunda bilgilendirme yapmak üzere Kredi Garanti Fonu temsilcisi Barış Uzun ile istihdama yönelik teşviklerle ilgili İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin iştirak edecekler.
 
TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, yılbaşında TOBB'nin organizasyonunda "Bir Nefes Kredisi" uygulaması başlattıklarını ve müteşebbislerin bundan yararlanmayı sürdürdüklerini belirtip, fındık sanayinin Trabzon'da istihdam yaratan sektörlerin başında geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:
 
"Üyelerimizin büyük kısmını fındık sektöründe iştigal edenler oluşturuyor. Biz daha önce İŞKUR ile işbirliği yaparak 'Fındık Seçme Elemanı" kursları açıp, 100'ün üzerinde kadınımızı iş sahibi yaptık. Şimdi de istihdam seferberliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz. Bu çabanın başarıya ulaşması için iş imkanı sağlayacak yatırımların arttırılması öncelikli konudur. Bunun ardından, işgücüne kalite kazandırarak istihdamın artması kendiliğinden gelecektir. Bizler, hem üretimin, hem de istihdamın artması için katkı yapmanın peşindeyiz."
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi