Trabzon'dan ÖTV isteği - "Yıl sonuna kadar devam etmeli"

TTSO meclis Toplantısı yapıldı.

Trabzon'dan ÖTV isteği - "Yıl sonuna kadar devam etmeli"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ekonomideki durağanlığın aşılması için kredi kartı taksit sayısının artırılması gibi tedbirleri olumlu karşıladıklarını belirterek, "ÖTV oranlarının yılsonuna kadar kalan 6 aylık dönemde de düşük olarak devam etmesi özellikle beyaz eşya, otomobil ve elektronik sektörleri tarafından talep edilmekte. Mevcut durumun sürdürülebilmesi adına piyasaların en azından sene sonuna kadar rahat geçmesi için bu durum şarttır" dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda TTSO'nun son bir aydaki faaliyetleriyle ilgili hazırlanan film izlendi.

ARAKLI İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Araklı'da büyük bir sel felaketi yaşandığını ve 8'i bulunan 2'si bulunamayan 10 vatandaşımızı kaybettiğimizi hatırlatarak, "Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Trabzon'dan ÖTV isteği -

İMAMOĞLU'NA TEBRİK

Yerel seçimlerin ve bütün Türkiye'nin odak noktası olan İstanbul seçimlerinin tamamlandığını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Uzun yıllar ülkemize hizmet veren Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Ekrem İmamoğlu arasında geçen yarışta Sayın İmamoğlu seçimi kazandı. Ekrem İmamoğlu bildiğiniz gibi şehrimizle yakından ilgilenen, hepimizin çok yakından tanıdığı, arkadaşımız, mahalle dostumuz. Trabzon'a yakın ilgisini inşallah bundan sonra da gösterir. Kendisine başarılar diliyoruz. Diğer taraftan Binali Bey bugüne kadar her makamda ülkemiz için hizmet etti, çok büyük başarıları oldu. Bundan sonra da ülke adına çalışmalarına devam edeceği aşikârdır" diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU'NA KUTLAMA

Başkan Hacısalihoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na İspanya Kralı VI. Felipe adına İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi tarafından iki ülke ilişkilerine katkısı nedeniyle İspanya Sivil Liyakat Nişanı verildiğini de vurgulayarak, "Bundan dolayı Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kutlamak istiyorum" dedi.

Trabzon'dan ÖTV isteği -

"ABD – ÇİN SAVAŞI DÜNYA EKONOMİSİNİ DARALTIYOR"

Başkan Hacısalihoğlu, dünya ekonomisiyle ilgili görüşlerini açıklarken de şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle ABD – Çin arasında devam eden ekonomik savaş ülkeler arasındaki korumacılık ve buna bağlı olarak da sınırlamaları beraberinde getiriyor. G-20 zirvesinde bu durumun sulha kavuşup kavuşmayacağını bilemiyoruz ancak yakın zamanda bir sulh olacağını düşünmek de hayalcilik olur. Çünkü her iki tarafın da kabul edemeyeceği kendi ülkelerinin menfaatleri doğrultusunda konular var. Bu nedenle bu sürecin biraz daha uzayacağı kanaatindeyiz. Sonuçta bu uzama diğer ülkeleri artı ya da eksi yönde etkileyecektir. 2020 yılında dünyanın ekonomik büyümesinin sadece bu nedenden dolayı binde 4 civarında daralacağı görülmektedir. Geleceği görerek tüm ülkelerin gerekli tedbirleri alması gerekiyor. ABD - İran ilişkilerinin seviyesini yakın coğrafyada olmamız nedeniyle net olarak görüyoruz. Rusya – ABD ve bizim aramızda olan S-400 ve F-35 konusu hala belirsizliğini koruyor. Umarız herkes sözleşmelere uyar. FED'in piyasadan para çekme konusundaki açıklamaları, faiz oranlarındaki düşmeler, Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın aldığı kararların geleceğe dönük olarak bizleri rahatlatıcı unsunlar olduğunu söyleyebiliriz."

Trabzon'dan ÖTV isteği - "ÖTV İNDİRİMİ YILSONUNA KADAR DEVAM ETMELİ"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ülke ekonomisinde de çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kredi kartlarındaki taksit sayısının artırılması, piyasaya canlılık kazandırmak için atılan adımlardan biri olmuştur. Durağanlığın aşılmasında bunların şart olduğunu hepimiz görüyoruz. ÖTV oranlarının yılsonuna kadar kalan 6 aylık dönemde de düşük olarak devam etmesi beyaz eşya, otomobil ve elektronik  sektörleri tarafından talep edilmekte. Mevcut durumun sürdürülebilmesi adına piyasaların en azından sene sonuna kadar rahat geçmesi için şarttır. Bu gerçekleştiği takdirde çarklar dönecek ve çarkların dönmesi de ülkede en büyük sorunlardan istihdamı canlı tutmaya yarayacaktır. İstihdamın canlı tutulması gerçekten şu dönemde çok hassas bir konudur. Bütün hassasiyetimizi, gayretimizi, işçi çıkarmak değil işçi almak konusunda göstermeliyiz."

"GÜVEN ENDEKSİNİN ARTMASI PİYASALARDAKİ HAREKETLİLİĞİ GÖSTERMEKTEDİR"

Hacısalihoğlu, ekonomideki güven endeksine bakıldığında geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 7,6 büyüme olduğunu ifade ederek, "Bu büyüme bizi geleceğe dönük olarak ümitlendirmektedir. Özellikle perakende, hizmet ve inşaat sektöründe güven endeksinin artması, piyasalarda hareketliliğin başladığını göstermektedir. Daralan piyasalarda her zaman söylediğimiz özellikle dışa açılımdır. ABD ile Çin arasında oluşan savaşta en karlı çıkan ülkelerden biri Vietnam'dır. Özellikle elektronik kapasitesi yüksek olan Vietnam'ı dikkate alarak bu ülkede ticari ilişkiler kurulabilir. Serbest ticaret anlaşmalarını kullanarak dış piyasayı sürekli zorlamamızda yarar var" dedi.

"OSB'LERDEKİ YATIRIMLAR BAŞVURU SIRASINA GÖRE YAPILMAKTADIR"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şehrimizdeki Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki arsaların tahsisleriyle ilgili talepler olduğunu da vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son olarak Şinik OSB'de arsa tahsisleri yapılması konusunda 100'ün üzerinde talep vardı. Bu taleplerin değerlendirilmesinde şöyle bir yol izlendi; OSB yönetim kurulu olarak aldığımız kararla, özellikle adalar bazında sektörel olarak ayırmak suretiyle ve her sektörü de kendi içinde kura ile sıralayarak bir problem çözme noktasına gittik, bir liste hazırladık. Firmalarımızı sıraladık ve talep eden firmalardan yapan başladı devam etti, yapamayan da bıraktı. Fakat bazı arkadaşlarımız hiç sıraya girmeden yer talep ettiler, 'bekleyin' dediğimiz zaman da 'biz yatırım yapmak istiyoruz, bize yer vermiyorsunuz' gibi konular oluyor. Biz bunları bir düzene oturtmak zorundayız. Düzene oturtmadığımız, adil olmadığımız takdirde hiçbir zaman hiçbir şeyin altından kalkamayız. Prensibimiz bu doğrultudadır. Yatırım yapacak üyelerimiz varsa öncelikle müracaatlarını yapmaları ve sıraya girmeleri gerekmektedir. Sistem bu şekilde işlemektedir."

TTSO Haziran ayı meclis toplantısında daha sonra üyelerden gelen tarife talepleri ve aidatlarını ödemedikleri için askıda bulunan üyelerin durumları görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi