Trabzon'da fiyatlar ne kadar arttı?

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane illerinin bulunduğu TR90 bölgesinde fiyatlar ne kadar arttı.

Trabzon'da fiyatlar ne kadar arttı?

 Türkiye'de, ekimde yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge, yüzde 13,32 ile "Gaziantep, Adıyaman, Kilis" oldu.
 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, ekimde yıllık bazda fiyatlar ülke genelinde yüzde 11,90 artış kaydetti.

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzeyde bulunan 26 bölge içinde en yüksek artış, aylık bazda yüzde 2,77 ile "Balıkesir, Çanakkale" bölgesinde, geçen yılın aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 10,68 ile "Konya, Karaman" bölgesinde ve 12 aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 11,99 ile "Zonguldak, Karabük, Bartın" bölgesinde gerçekleşti.

Geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 13,32 ile "Gaziantep, Adıyaman, Kilis" bölgesinde kaydedildi. Bunu yüzde 13,25 ile "Zonguldak, Karabük, Bartın" bölgesi izledi. En düşük fiyat artışı ise yüzde 10,96 ile "Ankara" bölgesinde oldu. Ankara bölgesini, yüzde 11,25 ile "Mardin, Batman, Şırnak, Siirt" takip etti.

TRABZON'DA FİYATLAR NE KADAR ARTTI?

TÜİK tarafından açıklanan veriler baz alındığında Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane illerinin içinde bulunduğu TR90 bölgesinde fiyatlar aylık bazda yüzde 2.25, yıllık bazda ise yüzde 12.25 arttığı görüldü. Bu oranlara bakıldığında 26 bölge içinde TR90 Bölgesi, Zonguldak, Karabük, Bartın'ın yeraldığı TR81 bölgesi ile aylık bazda fiyatların en fazla arttığı 7. bölge oludu.

TR90 Bölgesi yıllık bazda ise Balıkesir ve Çanakkale illerinin yeraldığı TR22 bölgesi ile en fazla fiyat artışı yaşanan 11. bölge oldu. 

Bölgeler itibarıyla aylık ve yıllık fiyat artışları (yüzde) şöyle:

Trabzon'da fiyatlar ne kadar arttı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi