TOBB ve TBB'den önemli toplantı

Reel ile finans sektörü toplantıları etkili oluyor.

TOBB ve TBB'den önemli toplantı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliğinde ülke genelinde organize edilen ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme’ toplantılarının Türk ekonomisinin geleceğine olumlu katkılar yapacağı ifade edildi.

Son olarak Karadeniz Bölgesi için Samsun’da yapılan toplantıya Trabzon Ticaret Borsası olarak katıldıklarını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, reel ile bankacılık sektörünün birbirinden ayrılmaz ve vazgeçilemez parça olduklarını söyledi. Ergan, “Üretim ve istihdam odaklı reel sektör ile her alanda verimi arttırmaya yönelik finansman sağlamakla görevli bankacılık kalkınma hareketimizin motorudur, ivmesidir. Bu nedenle ayrılmaz ikilinin en verimli ve yararlı hale getirilmiş birlikteliği ekonomimizin içinde bulunduğu darboğazdan çıkmasında en önemli etken olacaktır.” dedi.

Eyyüp Ergan, TOBB tarafından organize edilen Diyalog Güçlendirme Toplantılarında iş adamları ile üst düzey banka temsilcilerinin bir araya gelip, yüz yüze görüşmeler yapmasının bu iletişim ve koordinasyonunun yararlarının önümüzdeki aylarda mutlaka olumlu olarak ekonomiye yansıyacağına inandıklarını ifade etti.

TTB Başkaın Ergan; “Bu ülke hepimizin. Hep birlikte çok çalışıp, çok üretip, özellikle dışarıya çok satıp kazanacağız. Özellikle üretim odaklı hep birlikte hareket edeceğiz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi