Şidden gören kadına TOKİ'den ev

Özge Aslan’ın Mersin’de vahşice katledilmesinin ardından Türkiye yeniden kadına karşı şiddeti ve cinsen suçlara verilecek cezaları konuşmaya başladı.  Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nda şiddet gören kadınlar için flaş bir ö

Şidden gören kadına TOKİ'den ev

Özge Aslan’ın Mersin’de vahşice katledilmesinin ardından Türkiye yeniden kadına karşı şiddeti ve cinsen suçlara verilecek cezaları konuşmaya başladı.  Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nda şiddet gören kadınlar için flaş bir öneri geldi. Öneriyle TOKİ’nin şiddet mağduru kadınlara 1+1 ev vermesi istendi.

Ankara Mamak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde görevli sosyal çalışmacı Hilal Gürpınar tarafından gündeme getirilen projeye göre; özellikle sığınma evlerinde kalan kadınlara TOKİ’nin 1+1 ev vermesi istendi.

Projeyle ilgili komisyonda bilgi veren Gürpınar “Valilikler TOKİ aracılığıyla evler yaptırıyor. Özellikle sığınma evlerinde kalan kadınlara da bu tarz 1+1 evlerde kalma hakkı verilebilir. Kadınları bağımsız yaşama geçirmede kirasını ödeyebiliyoruz, eşyalarını alabiliyoruz ama ev bulmada çok zorluk çekiyoruz. Belki Valilik bu anlamda 1+1 TOKİ konutlarından bu durumda olan ve uygun görülen kadınlara ev verebilir. Geçici ya da uzun süreli ya da süresiz evler tahsis edebilir” dedi.

Gürpınar’ın önerisine olumlu bakan vekillerin söz konusu projeyi Meclis gündemine getirmeleri bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi