OSB firmalarının karşılaştığı yatırım engelleri kitap haline geldi

OSB firmalarının kuruluş ve işletme aşamasında karşılaştığı yatırım engelleri hakkında yapılan araştırma, Tevfik Bulut tarafından kitap haline getirildi.

OSB firmalarının karşılaştığı yatırım engelleri kitap haline geldi

OSB firmalarının karşılaştığı yatırım engelleri kitap haline geldi

Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Tevfik Bulut, 847 firmanın doğrudan katılımıyla gerçekleştirdiği, Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Yatırım Engelleri Araştırması’yla OSB içindeki firmaların kuruluş ve işletme aşamasında karşılaştığı yatırım engellerini ortaya koyarak veriye dayalı olarak nitelikli yatırım faaliyetlerine yön verecek.

Bulut, endüstri alanındaki tecrübesini, OSB firmalarının karşılaştığı yatırım engellerini diğer konu alanlarıyla birlikte ulusal düzeyde ortaya koydu. Yapılan araştırmayla; OSB’nin pazara olan mesafesi, OSB’lerin altyapı tamamlanma durumu ve OSB’nin ulaşım merkezlerine olan mesafesinin firmaların OSB’lerdeki ilk kuruluş kararlarına etkisinden, firmaların 4. Sanayi Devrimi’ne hazırlık durumuna kadar birçok bulgu ortaya kondu. Camiayla çok yakında buluşacak araştırma yayınıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ve OSB’lerin veriye dayalı politika geliştirmesine ve gelecek araştırmalar için araştırma altyapısının oluşturulmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi