Ordu'da mantar yetiştiriciliği kursu verildi

Ordu'da yeni tarımsal faaliyetlerin benimsenmesine yönelik çalışmalar kapsamında mantar yetiştiriciliği kursu verildiği bildirildi.

Ordu'da mantar yetiştiriciliği kursu verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Altınordu Halk Eğitim Merkezi ve Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün işbirliğinde düzenlenen kurs ile kentte ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin fındığın dışında ek gelir getirici yeni tarımsal faaliyetleri benimsemesinin amaçlandığı belirtildi.

Kursun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi doğrultusunda 29 Ocak'ta başladığı aktarın açıklamada, "Üretim Teknikleri, Toprak Hazırlığı, Gübreleme, Kültürel Bakım, Bitki Zararlıları, Mücadele Yöntemleri ve Mantar Yetiştiriciliği" konularının anlatıldığı kaydedildi.

35 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı belirtilen açıklamada, eğitimde, mantar yetiştiriciliği ile ilgili teorik bilgiler verildiği, kompost hazırlama, mantar üretim aşamaları ve hasat ile ilgili uygulamaların da yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, kursu bitirenlerin bilinçli bir mantar üreticisi olması ve ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması ve ilde mantar üretiminin yaygınlaşması temennisinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi