Kredi kartı onayı ve MTV'de bugün son gün

Tüketiciler dikkat! Kartlarla internetten alışveriş yapabilmek için verilecek onayda ve MTV'nin ilk taksit ödemesinde bugün son gün.

Kredi kartı onayı ve MTV'de bugün son gün

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a, ardından da 31 Ocak'a uzattığı internetten kredi kartıyla alışverişe tanınan onay süresinde sona gelindi. Bugün sona erecek işlemle ilgili BDDK, yeni bir süre uzatımı olmayacağını açıklarken, bankalar da dün itibariyle onay vermeyen yaklaşık 14 milyon kartın sahibine mesajlarla son çağrıyı yaptı.

BDDK'dan alınan son rakamlara göre Türkiye'de 45 milyon banka kartı bulunuyor. Bu 45 milyon kart içinden en son 31 milyon kart için talep alındığı belirtişmişti.

MTV'DE İLK TAKSİT ÖDEMESİ

Öte yandan yılda iki eşit taksit olarak ocak ve temmuz aylarında ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksit ödemesinde son tarih de bugün doluyor.

Ödemeler gib.gov.tr adresinden veya banka şubelerinden yapılabiliyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi