İstanbul'da ekmeğe zam yapıldı! İşte yeni ekmek fiyatı

İstanbul Halk Ekmek'in yaptığı ekmek zammından sonra bugün de İstanbul Fırıncılar Odası'nın zam talebi İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan oylama ile kabul edildi. Yüzde 31 olarak belirlenen zam kararının ardından 210 gram ekmek 3 liraya, 250 gramı ekmek ise 3,5 TL'ye satılacak.

İstanbul'da ekmeğe zam yapıldı! İşte yeni ekmek fiyatı

İstanbul Fırıncılar Odası son olarak İTO'nun Kasım ayı meclis toplantısında 1 kilogram ekmeğin fiyatının 10,87 TL, 230 gram ekmeğin de 2,5 TL'ye satılmasını kararlaştırmıştı. Artan maliyetler sonrası İstanbul'da dün Halk Ekmek'e yapılan yüzde 60 zammın ardından fırınlarda satılan ekmeğe de yüzde 31,3 oranında zam geldi.

Yeni tarife bugünden itibaren geçerli

İTO 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, "210 gram ekmek 3 liraya çıktı. Bazı ilçelerde 250 gramı 3,5 TL'den satılacak. Ekmeğin kilogram fiyatı 10,87 TL'den 14,28 TL'ye çıkarılmış oldu" diye konuştu.

Halk ekmek de zam yapmıştı

İBB Halk Ekmek de büfelerinde 1.25 TL'den satılan 250 gram normal ekmeği yarından itibaren 2 TL'den satmaya başlayacağını duyurmuştu.

Sözcü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi