IMF'nin geliş tarihi belirlendi

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile IMF arasında bir program yapılmasına ilişkin teknik çalışmalarda önemli ilerlemeler sağlandı.

IMF'nin geliş tarihi belirlendi

Bu gelişmeler çerçevesinde, IMF ile yapılacak program kapsamındaki politikalar, yapısal düzenlemeler ve programın içeriğine ilişkin diğer hususlarda görüşmelerde bulunmak üzere bir IMF heyeti Türkiye'ye davet edildi.

Heyet, Ocak ayı başında Türkiye'yi ziyaret edecek.

KISA SÜRELİ STAND BY AĞIR BASIYOR

Öte yandan IMF ile yapılacak anlaşmada, kısa süreli bir standart stand-by seçeneğinin ağırlık kazandığı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre, IMF ile yapılacak yeni anlaşmanın 1,5-2 yıl çerçevesinde olacağı ve 3 yıl gibi uzun süreli bir anlaşmanın tercih  edilmediği ifade ediliyor.

IMF heyeti ile Ocak ayında yapılacak görüşmelerin de kısa sürede  tamamlanarak, yeni anlaşmanın hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Türkiye, bundan önce IMF ile 19 stand-by anlaşması gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi