Fındık fiyatlarında son durum – İl İl Fındık fiyatları ne kadar oldu?

Fındık üreticisi verdiği emeğin karşılığını bu sezon göremezken fiyatlar istenilen seviyeye bir türlü gelmedi. Fındık Fiyatlarında Son durum. İl İl Fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte bütün detaylar.

Fındık fiyatlarında son durum – İl İl Fındık fiyatları ne kadar oldu?

Haber61 – Haber Servisi – Yeni sezondan umutlu olan fındık üreticilerinin umudu kırıldı. Büyük emek vererek topladıkları ürünü yok pahasına satmak zorunda kalan üretici fiyatları yakından takip ediyor. Fındık fiyatlarında son durum – İl İl Fındık fiyatları ne kadar oldu? Bütün ayrıntılar haberimizde.

Türkiye’nin stratejik ve milli ürünü olan en fazla ihraç edilen ürünlerin başında gelen ve ülkeye en fazla döviz girdisi sağlayarak cari açığın kapanmasına katkı sağlayan fındıkta fiyatlar üreticiyi tatmin etmiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin alım yaparak piyasaya müdahale etmesi ve fiyatların bu müdahale ile yükselmesini bekleyen üretici bu umudunu da kaybetti. TBMM’de yapılan görüşmelerde de şimdilik sonuç çıkmazken Oluşturulan Fındık çalışma grubu ise çalışmalarını sürdürüyor.

Fındık fiyatlarında son durum – İl İl Fındık fiyatları ne kadar oldu?

FINDIK FİYATLARI

Fındık fiyatlarında son dönemde çok fazla bir değişiklik olmazken Trabzon’da fındık 11.50 TL ile 13:00 TL arasında alınıyor. Giresun’da bu fiyat 12.00 TL ile 14.88 TL arasında değişiyor. Ordu’da 12.00 TL ile 13.00 TL arasında alım yapılırken Samsun’da 12.50 TL ile 13.00 TL arasında değişiyor.

İŞTE İL İL FINDIK FİYATLARI

Fındık Fiyatları En Düşük En Yüksek
Trabzon 11.50 13.00
Giresun 12.00 14.88
Ordu 12.00 13.00
Samsun 12.50 13.00
Zonguldak 11.50 13.94
Sakarya 11.50 13.94
Düzce 11.46 14.21
Kocaeli 11.50 13.94

FINDIK ÇALIŞMA GRUBU TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ İLE GÖRÜŞTÜ

Fındık bölgesi milletvekillerinin TBMM’de oluşturdukları Fındık Çalışma Grubu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü.

AK Partili milletvekillerin oluşturduğu fındık çalışma grubunca, fındıkta yaşanan sorunlar Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı bir toplantıda görüşüldü.

Toplantıya ilişkin açıklamalar yapan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve fındık üretilen illerin AK Partili milletvekillerinden oluşan çalışma grubu ile fındıkta yaşanılan gelişmeleri, görüş ve tekliflerini Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve ilgili bürokratlara aktardıklarını söyledi.

Toplantıda birçok konuda görüş birliğine varıldığını kaydeden Öztürk, “Fındıkta yaşanılan istikrarsızlığın önlenmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık piyasasında daha etkin rol üstlenmesi, fındık sanayicisi ve ihracatçılarına kredi kolaylığı sağlanması, fındık üreticilerinin teşkilatı olan FİSKOBİRLİK’e destek çıkılması gibi konularda görüş birliğine varıldı’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi