Fed faizleri yüzde 2.25-2.50 aralığında sabit tuttu. 01-05-2019

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faiz oranını beklendiği gibi yüzde 2.25-2.50 aralığında sabit tuttu.

Fed faizleri yüzde 2.25-2.50 aralığında sabit tuttu. 01-05-2019

ABD Merkez Bankası ( Fed) faiz kararını açıkladı. Banka politika faiz oranını beklendiği gibi yüzde 2.25-2.50 aralığında sabit tuttu.

SABIR VURGUSU YAPMIŞTI

Fed, bir önceki faiz toplantısını 19-20 Mart'ta yapmış ve bu yıl içerisinde faiz arttırmayacağını ve bilanço küçültmeyi eylülde bitireceğini açıklamıştı. Fed Başkanı Jerome Powell da "sabır" vurgusu yapmıştı.

DOLAR ENDEKSİ 97.037 PUANDA, BORSALAR TATİLDE

Fed'in faiz kararı öncesinde dolar endeksi yüzde 0.17 kayıpla 97.037 seviyesindeydi. Dolar/TL ise uluslararası piyasalarda 5.94 seviyesinde hareket ediyordu.

TRUMP'TAN FAİZ İNDİRİM ÇAĞRISI

ABD Başkanı Donald Trump, faiz kararı öncesinde twitter hesabından Fed'e faiz indirim çağrısını yineledi. Trump, bankaya 1 puanlık faiz indirmesini ve varlık alımlarına devam etmesini önerdi. "Fed düşük enflasyona rağmen faiz artırdı" yazan Trump, "Çin, kendi ekonomisine büyük teşvikler eklerken aynı zamanda faiz oranlarını da düşük tutmaya devam ediyor. Fed ise enflasyon çok düşük seviyede olmasına rağmen faiz artırımına gitti ve büyük miktarda kantitatif sıkılaştırma başlattı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi