Emekliere 300 TL'lik müjde !

İMBED Başkanı Öz, "Türkiye'de emekli maaşları düşük. Uygulama hayata gerçekleşirse mevcutlara bir perişan kadro daha eklenmiş olur" dedi.Bugün gazetesinden Hamit Varol'un haberine göre Emeklilik şartını tamamlayıp sadece yaşı bekleyen yaklaşık 5 milyon ki

Emekliere 300 TL'lik müjde !

İMBED Başkanı Öz, "Türkiye'de emekli maaşları düşük. Uygulama hayata gerçekleşirse mevcutlara bir perişan kadro daha eklenmiş olur" dedi.

Bugün gazetesinden Hamit Varol'un haberine göre Emeklilik şartını tamamlayıp sadece yaşı bekleyen yaklaşık 5 milyon kişinin hayali Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'yok öyle bir çalışmamız' sözleriyle son buldu. Ancak erken emeklilik çalışmasına hükümetin yanı sıra emekliler derneğinden de eleştiri geldi. İşçi-Memur-Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz, yaş durumundan erken emekli olmayı planlayanlara tepki göstererek, "Bu kötü olur" dedi.

Zaten geçinemiyoruz

Türkiye'de emekli maaşlarını düşük olduğunu, uygulamanın hayata geçmesi halinde erken emekli olacaklarının maaşının önemli bir bölümünün gideceğini hatırlatan Öz, "Türkiye'deki emekliler zaten maaşlarıyla geçinemiyor. Emeklilerin durumu perişan. Uygulama hayata gerçekleşirse mevcutlara bir perişan kadro daha eklenmiş olur" dedi.

Prim günün dolduran, emekli olmak için yaş sınırını bekleyen için hükümetin bazı adımlar atmasını isteyen Öz şunları söyledi: "Eğer emekli olabilmek için yaş haddini bekleyen bir kişi çalışıyorsa iyi. Ancak çalışmıyorsa bu durum çok kötü. Çünkü çalışmadığı için prim ödeyemiyor ve sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Yaş haddini tamamlayanların sağlık hizmeti alabilmelerinin önü açılmalı."

Çelik ve Şimşek'e tepki

Hamdi Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i de eleştirdi. Bakan Çelik'in "Erken emeklilik için çalışıyoruz" açıklamasının ardından Maliye Bakanı Şimşek'in "Yok öyle bir çalışmamız" demesine tepki gösteren Öz, "Bakanlar Kurulu'nda iki bakan konuşmuyor mu, birbirlerinden bu kadar mı kopuklar. Yaptıkları açıklamalarla emeklilik hayali kuranları üzüyorlar, hükümeti de zor duruma düşürüyorlar" diye konuştu.

Bankadan 300 lira gelecek

Emekliler uzun yıllardır maaşlarını çektikleri bankadan promosyon almak için mücadele ediyor. İMBED bunu farklı yolla da olsa çözmek için çalışma yapıyor. Başkan Öz, "Bir banka ile görüşmeler yürütüyor. Anlaşmaya çok yakınız. Buna göre eğer bir emeklimiz, maşını anlaşacağımız bankadan 2 yıl süreyle çekmeyi taahhüt eder, her ay da en az 2 faturasını bu bankaya öderse 1 seferliğe mahsus 300 lira para alacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler