Dünya 2. sıradayız !

Müteahhitlik firmalarının uluslararası pazarlarda 2012 yılı faaliyetlerini ele alan raporda Türkiye ikinci sırada yer aldı.Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Engineering News Record'un Top 250 listesine Türkiye'den 55 müteahhitlik firmasının girdiğini ve geç

Dünya 2. sıradayız !

Müteahhitlik firmalarının uluslararası pazarlarda 2012 yılı faaliyetlerini ele alan raporda Türkiye ikinci sırada yer aldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Engineering News Record'un Top 250 listesine Türkiye'den 55 müteahhitlik firmasının girdiğini ve geçen yıl 16.8 milyar dolar gelir elde ettiklerini açıkladı. Çağlayan sektörün bu haliyle dünyada, Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti.

16.8 MİLYAR DOLAR GELİR

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, ENR dergisinin her yıl yayımladığı müteahhitlik firmalarının uluslararası pazarlarda 2012 yılı faaliyetlerine göre hazırlanan ENR Top 250 Listesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ENR Top 250 Listesi – 2013'te yer alan 38 Türk müteahhitlik firmasının uluslararası pazarlarda elde ettikleri gelirlerin 16.8 milyar dolar olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Listede yer alan Türk müteahhitlerin gelirlerinin listedeki firmaların toplam gelirleri içerisindeki payı yüzde 3,3 olarak gerçekleşti" dedi.

KUZEY AFRİKA'DA DÜŞÜŞ

Türk müteahhitlik firmalarının en önemli pazarlarından olan Ortadoğu'da proje gelirlerinin yüzde 9 oranında arttığını belirten Çağlayan, Kuzey Afrika'da yaşanan siyasi krizlerin ise proje gelirlerinde yüzde 10,5 düşüşe neden olduğunu bildirdi. Bakan Çağlayan, ENR listesinde sıralamaya giren firmaların herbirine teşekkür ve tebrik yazısı gonderdiğini kaydetti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi