Doğal gaza sessiz zam !

 DOĞALGAZA SESSİZ ZAM: YÜZDE 20.46! CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, EPDK kararı uyarınca özellikle merkezi ısıtma sistemiyle ısınan toplu konutlarda ve büyük sitelerde doğalgaz faturasının bir ay içerisinde aniden, sessiz sedasız yüzde 20.45 oranında

Doğal gaza sessiz zam !

 

DOĞALGAZA SESSİZ ZAM: YÜZDE 20.46!
 
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, EPDK kararı uyarınca özellikle merkezi ısıtma sistemiyle ısınan toplu konutlarda ve büyük sitelerde doğalgaz faturasının bir ay içerisinde aniden, sessiz sedasız yüzde 20.45 oranında arttığını belirterek, Enerji Bakanı Taner Yıldız'a, “Düzenlemenin geri alınması için girişimde bulundunuz mu?” diye sordu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun, 25 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 13 Aralık 2012 tarihli ve 4168 No’lu kararına dikkat çekerek, kararın özellikle merkezi ısıtma sistemiyle ısınan toplu konutlarda, büyük sitelerde doğalgaz faturasının bir ay içerisinde aniden, sessiz sedasız yüzde 20.45 oranında artmasına neden olduğunu belirtti. Oran, Enerji Bakanı Yıldız’a şu soruları sordu:
 
“-Kışın sert geçtiği şu günlerde EPDK ve Başkent Gaz A.Ş. aracılığıyla vatandaşların ısınma faturalarını yüzde 20.45 gibi fahiş bir biçimde artmasına yol açan düzenlemenin geri alınması için girişimde bulundunuz mu?
 
-Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 5 bin 500 konutun bulunduğu, 20 bin kişinin yaşadığı Park Eymir TOKİ Konutlarındaki blok aboneliklerinin söz konusu EPDK Kararı nedeniyle ‘Serbest Tüketici’ tarifesinden ‘mesken’ tarifesi ile değiştirilmesinin haklı, makul gerekçesi nedir?
 
-EPDK ve Başkent Gaz A.Ş.’nin bu uygulamasıyla sizin ‘Ocak ayında doğalgaza zam yapılmayacak’ sözünüz boşa çıkarılmış, geçersiz kılınmış olmuyor mu?
 
-Somut örnek vermek gerekirse Gölbaşı Park Eymir TOKİ Konutları Blok C31’deki 24 dairede oturan yurttaşlar Aralık 2012 tarihli bir önceki faturada tükettiği 4 bin 854 metreküp doğalgaz için toplam 4 bin 308,65 TL ödemesine rağmen, 23 Ocak 2013 tarihli yeni faturada ise tarife değişikliği nedeniyle 5 bin 592 metreküp doğalgaz için 5 bin 930,50 TL’lik bedel ödemek zorunda kalmışlardır. Bu durum vergiler dahil 0,88 TL olan 1 metreküplük doğalgazın birim fiyatının bir ay içerisinde 18 kuruş birden artarak 1,06 TL’ye çıkması anlamına gelmiyor mu? Bu fiyat farkı Ankara’daki yurttaşların ısınmak için doğalgaza artık yüzde 20.45 daha fazla ödemek zorunda kaldığını ortaya koymuyor mu? Bu durumu önlemek için ne yapacaksınız?
 
-EPDK’nın söz konusu kararında 300 bin metreküplük bir sınırdan ve tek sayaçtan yapılacak ölçümden söz edilmesine karşın Park Eymir TOKİ konutları niçin bu kapsama dahil edilmiştir?
 
-EPDK kararından sonra Ankara ve Türkiye genelinde kaç abonenin tarifesinde söz konusu değişiklik yapılmıştır?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi