Borsa 2.seansta dibe çakıldı !

 İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), bugün ikinci seansta artan satışlarla dağıldı. Avrupa borsalarıyla paralel hareket eden İMKB, günü yüzde 2.06 düşüşle 77.269 puandan tamamladı. İMKB'de banka hisseleri ortalama yüzde 2,84 oranında değer kaybederk

Borsa 2.seansta dibe çakıldı !

 İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), bugün ikinci seansta artan satışlarla dağıldı. Avrupa borsalarıyla paralel hareket eden İMKB, günü yüzde 2.06 düşüşle 77.269 puandan tamamladı. İMKB'de banka hisseleri ortalama yüzde 2,84 oranında değer kaybederken, Holding Endeksi de yüzde 2,41 oranında geriledi.

 
DIŞARIYA PARALEL HAREKET ETTİ
Gün içinde en yüksek 78.774 puanı gören endeks, bu seviyeden yurtdışı piyasalara paralel olarak sert bir şekilde düşüşe geçti ve en düşük 77.154 puanı gördü. Avrupa borsalarında da satışlar yüzde 2'ye yaklaştı. 
 
FED KARA BULUTLARI YAYDI
ABD Merkez Bankası'nın (FED) ocak ayı toplantısının ardından dün açıklanan tutanaklarında, bankanın tahvil alım programının durdurulması veya yavaşlatılması yönünde görüşlerin yer alması ve Avrupa ekonomilerine ilişkin endişelere neden oldu. Bu durumdan İMKB'de içeride nasibini aldı.
 
DOLAR 1.80'E YAKLAŞIYOR
Bankalararası piasada dolar akşam saatlerinde 1.7938 liradan, euro 2.3708 liradan satıldı. Parite ise 1.3216 seviyesinde hareket ediyor. Bono piyasasında ise gösterge faiz günü yüzde 5,67'den tamamladı. 
 
UZMANLAR NE DEDİ?
Halk Yatırım Stratjisti Işık Ökte, "Tahvil alım programlarının bitmesi yönünde açıklamalara başladığını görmüştük. Bu ayki toplantıdan da buna benzer bir retorik çıkması 2013'ün finansal piyasalarda lider temasının Fed bilanço büyümesi ne zaman bitecek?" olacağını haber vermektedir. Bana göre bu oyun değiştirici bir açıklama. Bu gelişmekte olan ülkelere sermaye girişlerinin de azalacağını gösterir" dedi. Ökte, Türkiye'de de bunun yansımalarının negatif olduğunu ve İMKB'yi düşürdüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi