Benzine zam geldi 05.01.2015

Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün etkisiyle Türkiye'de akaryakıt fiyatları son 6 aydır aralıksız geriliyordu.Petrol fiyatlarının 5.5 ayın dibine inmesine rağmen 6 ay aradan sonra ilk zam bugün geldi. Benzinin litre fiyatı bu geceden itibaren geçerl

Benzine zam geldi 05.01.2015

Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün etkisiyle Türkiye'de akaryakıt fiyatları son 6 aydır aralıksız geriliyordu.

Petrol fiyatlarının 5.5 ayın dibine inmesine rağmen 6 ay aradan sonra ilk zam bugün geldi. Benzinin litre fiyatı bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 3 kuruş zamlandı. Şu anda 95 oktan benzinin litre fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 4.16 TL'den satılıyor.

Bugünkü karar öncesinde en son zam 27 Haziran'da yapılmıştı. O tarihte İstanbul Avrupa yakasında litresi 5.09 TL olan 95 oktanın litre fiyatı 5.12 TL'ye çıkarılmıştı. 17 Temmuz'da başlayan indirim furyasının ardından 95 oktan benzinin litre fiyatı 4.16 TL'ye kadar inmişti. Başka bir ifadeyle 6 ayda benzinin litre fiyatı yüzde 18.75 ucuzlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi