Diğer

Diğer

Ekinci'nin ismini yaşatmak

Trabzonspor"un bugünlere gelmesinde en büyük katkı eski başkanlardan Şamil Ekinci"nindir. Trabzonspor transfer yapacağı zaman bile M.Şamil Ekinci"nin  rakam ve tarih yazılmamış şahsı çekleri transfer komitesi üyesi rahmetli Süha Akçay"ın cebinde bulunurdu. Hiçbir zaman da bu çeklerin akıbeti ile ilgili kimseye bir soru dahi sormamıştır.

 M.Şamil Ekinci"nin Trabzonspor için yaptıklarını başka biri yapmış olsaydı bugün yaygarayı basardı.

M.Şamil Ekinci"nin yerinde başkası olsaydı.

 İsminin Trabzonspor"da herhangi bir yere neden verilmediğinin hesabını yönetimlere sorardı.

O beyefendi kişiliği insanlarla nasıl konuşacağını bilen konuşurken cümlelerini seçen tam bir Osmanlı beyefendisi.

Karıncayı incitmeyecek kadar da yufka yürekli.

Trabzonspor Tesisleri yapılıp bittikten sonra o zamanki Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz"ın ismi verildi.

Kemerkaya mahallesindeki eski bina Trabzonspor"un müzesi olarak yapıldı şuan ki başkan Sadri Şener"in ismi verildi.

Trabzon Belediyesi tarafından o zamanki Belediye başkanı Asım Aykan ve meclis üyeleri tarafından Milli Takımı Dünya 3.cüsü yapan Şenol Güneş"in ismini Tekel"in ordan sahile inen yola verdi.

Şuan ki Belediye Başkanımız Volkan Canalioğlu ve Belediye meclis üyeleri kararı ile eski Teknik Direktörlerimizden Ahmet Suat Özyazıcı"nın ismini Trabzonspor Tesislerine giden yola verildi.

Yine Asım Aykan"ın Belediye Başkanlığı döneminde sahil yolundaki orman fidanlığı alanın olduğu yere Refah Partisi eski milletvekillerinden ve trafik kazasında hayatını kaybeden Lütfi Göktaş"ın ismi verildi.

Ak Parti Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş"ın amcası olan Lütfi Göktaş"ın Trabzon"a ne gibi katkıları olduğunu bilemiyoruz.

Buraya isminin neden verildiğini de.

Bu isimlerin hepsi Trabzon"da ölümsüzleşti.

Ancak bir isim var ki.

Onun ismi bu güne kadar hemde yaşarken ölümsüzleştirilmeliydi.

Trabzonspor"u 4 lig şampiyonluğu ve sayısız kupalar kazandıran, bordo-mavili takıma bugünkü parayla ölçüldüğünde milyon dolarlara varan ve bir kuruşunu bile geri almayan beyefendi, saygıdeğer bir insan olan Trabzonspor eski başkanlarından M.Şamil Ekinci"nin artık isminin bir yere verilmesini temenni ediyoruz.

Şamil Ekinci başkanı anlatmaya gerek yok.

Onunla birlikte Trabzonspor"da yöneticilik yapan kader arkadaşlarının da benim gibi düşündüklerine inanıyorum.

Çünkü Şamil Ekinci için Trabzonspor onun bir evladı.

Bir defa ağzından ben verdiğim paramı almadım dememiştir.

Ama Ekinci"den sonra Trabzonspor"un başkanlığını kim yapmışsa ağızlarından para sözcüğü hiç eksik olmamıştır.

M.Şamil Ekinci"nin isminin ölümsüzleşmesi istiyorsak şampiyonlukları, Trabzon"a, Trabzonspor"a getiren M.Şamil Ekinci"nin isminin bir yere verilmesinin zamanı geldi de geçiyor.

En azından Mehmet Ali Bey, Sadri bey gibi oda hayattayken isminin Trabzonsporla birlikte anılmasının gururunu yaşasın. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener"e sesleniyorum.

Sayın Ekinci"ninde ismi Trabzon"da veya Trabzonspor"da silinmeyecek bir yere altın harflerle yazmalısınız. Hem de o bunları yaşarken görsün. Evlatlarına torunlarına gururla göstermenin hazzını yaşasın.

Onu bundan esirgemeyin

İnsanların değerini yaşarken anlayalım.

Bu vefayı Ekinci yaptıkları ile zaten çoktan hak etti.

O görevlerini başarıyla yaptı.

Görevi ihmal edense bizleriz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR