Zevk veriyor mu ?

Gaziantep Şehitkamil İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, “Bilimsel çalışmada kullanılacak” diyerek öğretmenlere 4+4+4 sistemiyle ilgili ilginç bir anket gönderdi. “Sistem ideolojik mi? İmkânınız olsa sistemi kaldırır mısınız?” gibi sorular fişlenme endişesi ya

Zevk veriyor mu ?

Gaziantep Şehitkamil İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, “Bilimsel çalışmada kullanılacak” diyerek öğretmenlere 4+4+4 sistemiyle ilgili ilginç bir anket gönderdi. “Sistem ideolojik mi? İmkânınız olsa sistemi kaldırır mısınız?” gibi sorular fişlenme endişesi yarattı 

Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgesindeki orta okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilere 4+4+4 sistemiyle ilgili bir anket gönderdi. Her okulda 1 idareci, 1 branş öğretmeni ve 5 sınıf öğretmeninin yanıtlaması istemiyle resmi yazıyla gönderilen ankette ilginç sorular var: “4+4+4 ideolojik midir?”, “Yeni sistemi uygulamak size zevk verir mi?”, “4+4+4’ün yararlı olduğunu düşünüyor musunuz?”, “İmkânınız olsa bu sistemi kaldırır mısınız?”, “Bu değişikliğin eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyor musunuz?”

‘KURAN’IN ZORUNLU OLMASI DOĞRU MU?’

Anketin bir başka bölümünde, öğretmenlere “60-66 aylık çocuklar rapor aldıkları takdirde okula başlamazlar, aksi takdirde okula başlamak zorundadır”, “Hz. Muhammed’in hayatı ve Kuran zorunlu hale gelmiştir”, “8 yıllık kesintisiz eğitime göre öğrenciler istedikleri takdirde imam hatiplere geçebilir” cümlelerine ilişkin değerlendirmeleri soruluyor. Öğretmenlerin “Doğru”, “Yanlış” ve “Fikrim yok” şıklarından birini işaretlemeleri isteniyor. 

FİŞLEME İDDİASI

Bilimsel bir çalışmada kullanılacağı belirtilen anketteki sorular eğitimcilerde ‘fişleme’ endişesi yarattı. Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, “Fişleme mi değil mi, noktasında bir idareci, bir branş öğretmeni 5 sınıf öğretmenine uygulanıyor, isimler de yazılmıyor, bir arada toplanıyorsa fişleme olduğunu sanmıyorum” dedi.

‘İnsanı kündeye getirecek sorular var’ 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak, ilçe müdürlüğünün yaptığı anketten haberlerinin olmadığını savundu. Atak şöyle konuştu: “Konu sabah bize geldi. Araştırdık, anketin yapıldığını öğrendik. İlçe kendi inisiyatifini kullanarak yapmış. Milli eğitim müdürlüğü yaptığım dönemde bana gelseydi kesinlikle izin vermezdim. İçerisinde sakıncalı sorular ve bazı tuzak sorular olduğunu gördüm. Antep deyimiyle insanı kündeye getirecek sorular var. Sorumluluk tamamen onlara aittir, ama biz bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte inceleyeceğiz. Gerekirse inceleme başlatacağız.”

BUGÜN SON 

“Acele ve günlü” ibaresi ile gönderilen anketin 28 Aralık’a kadar Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme ve Ar-Ge bölümüne elden getirilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim