Yomralıoğlu İTÜ'ye gitti

Aynı zamanda HKMO Trabzon Şube Başkanlığı'nı da yürüten Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, KTÜ'den ayrıldı.

Yomralıoğlu İTÜ'ye gitti

KTÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, Türkiye'nin '1' numaralı üniversitesi olarak kabul edilen İstanbul Teknik Üniversitesi'ne gitti. Yomralıoğlu, son rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. İbrahim Özen'e de rakip olmuş ancak beklediği oyu alamamıştı.

İmar Planı uygulamaları, teknikleri ve kent bilgi sistemleri konusunda uzman olan Prof. Dr. Yomralıoğlu'nun akademik çalışmaları, Avrupa'daki üniversitelerin yanı sıra Türkiye'nin büyük üniversiteleri tarafından da yakından takip ediliyordu. Yomralıoğlu'nun KTÜ'den ayrılması büyük kayıp olarak değerlendirildi.

Konuyla ilgili olarak günebakış'a konuşan Yomralıoğlu, "Şimdilik 1 yıllık bir geçici görevle artık İTÜ'nün hocasıyım. Ancak bu 1 yılın sonunda ne olur bilmiyorum. Bir değerlendirme yapacağız. Trabzon'dan tamamen kopmayacağım. Yine görüşeceğiz" dedi.

Yomralıoğlu, aynı zamanda TMMOB'a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Trabzon Şube Başkanlığı'nı da yürütüyordu. Yomralıoğlu'nun görevi bırakmasının ardından oda başkanlığına 2. başkan Fazıl Uzun'un getirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler