YÖK'ten özel üniversitelere indirim çağrısı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerine son zamanlarda konuşulan okul zamlarından sonra indirim yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

YÖK'ten özel üniversitelere indirim çağrısı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin eğitim öğretim ücretlerine yönelik bir çağrıda bulundu. Yerleşme oranlarındaki artışın öğrenciler lehine bir iyileştirme yapılması için fırsat gördüklerini söyleyen Özvar, ''Vakıf kimliğine yakışır bir şekilde toplumsal sorumluluğu daha fazla üstlenmelerini istiyoruz'' dedi.

YKS sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler tercihlerini de gerçekleştirerek üniversitelerine yerleşti. Ancak artan özel üniversite fiyatları son dönemin en çok konuşulan konularından. Bazı üniversiteler, yıllık ücretlere yüzde 100'ün üzerinde zam yaptı.

Hatta bazı okullarda zam protesto gösterileri yapıldı.

Bu durum karşısında YÖK harekete geçti. YÖK başkanı Erol Özvar üniversiteleri yöneticileriyle bir araya gelerek bir çağrıda bulundu. 

'EKSTRA İNDİRİM' ÇAĞRISI

Özvar, ''Öğrencileriniz üniversitelerinizi tercih etse de kayıt aşamasında ücretlerden kaynaklı olarak oluşabilecek tereddütlerin kayıtlı öğrenci sayısını olumsuz etkilememesi için, sizlerin ekstra bir indirim kampanyası yapması faydalı olacağını düşünüyoruz'' dedi. 

Bazı üniversitelerin lisans programlarında yıllık ücret 300 bin lirayı aşmış durumda. 

Yerleşme oranlarındaki artışın öğrenciler lehine bir iyileştirme yapılması için fırsat olduğunu da söyleyen Özvar, vakıf üniversitelerinin kimliklerine yakışır bir şekilde toplumsal sorumluluklarını daha fazla üstlenmelerini istedi. 

Özvar, mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde özellikle ücretli programlara yerleşen hiçbir öğrencinin maddi imkansızlık dolayısıyla eğitimini aksatmasını istemediklerinin de altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler