Trabzon'da Mesleki Eğitim kongresi sona erdi

Trabzon 1. Mesleki Eğitim Kongresi'nde Tunalar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna konuştu.

Trabzon'da Mesleki Eğitim kongresi sona erdi

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda, "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" başlığı ile düzenlenen, "Trabzon 1. Mesleki Eğitim Kongresi" sona erdi.


Kongrenin son bölümünde  Avrasya Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim üyesi Prof Dr Ersan Bocutoğlu  Tunalar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yöneticisi Temel Korkmaz ve KTÜ Of Teknoloji  Fakültesi Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Coşkun Bayram konuşmacı olarak katıldı. 

Tunalar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna başarıya ulaşmak için bilgiyi kullandıklarını ifade ederek ”Tunalar Holding 30 yıl önce kuruldu. Bu günkü başarımızda bilginin payı çok büyüktür. Tunalar Otomotiv’i kurduğumuzda tüm personelimiz alaylıydı.Bir gün ustamızı İstanbul’a seminere gönderdik. Oradaki hocam beni telefonla arayıp bana, mesleki eğitim almış 20 yaşındaki bir genci bana göndereceğini ve tercihlerimizi bu yönde yapmamızı öğütledi. İlk anda çekindik. Sonra hocamızın dediğinin doğru olduğunu gördük. Bu andan sonra tüm personelimiz mesleki eğitim almış bilgi sahibi insanlardan oluşturduk." 

Konuşmasına bir anısını anlatarak devam eden Tuna şunları aktardı: "Size bir örnek vereyim. Benim Almanya Münih'te oturan akrabalarım var. Ben de bir iş için Münih'e gittim. Otelde beni ziyaret edeceklerini söylediler. Oturduk konuştuk. Yeğenime Almanya’da okuduğu okulu sordum. 'Boyacılık  okulundayım bir hayli zor derslerimiz var' deyince şaşırdım ve  bende ona 'boyacılığın okulu mu olur' dedim. Sonra anlatınca anladım. Okul gerçekten zormuş. Boyacılığın ilmi yönü var ve Almanya'da uygulanıyor. Bu dünya kentlerinin nasıl yaratıldığını nasıl planladığını da gösterir. Mimarı en ince detayına kadar öğretiliyor. Bu kentlerin ve alt yapılarının düzgünlüğü buradan geliyor. Artık hepimiz mesleki eğitimden geçmiş insanları tercih etmeliyiz. Tunalar’ın turizm alanında da işleri var. Orada da mesleki eğitimden geçmiş insanları çalıştırıyoruz Dünya markası bir otelin zinciriyiz. Hizmet kalitesini korumalıyız." 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim