Rize'de öğrenciler mikroskobik canlıları inceledi

Rize Vakıflar İlkokulu öğrencileri, "RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte mikroskobik canlıları inceledi.

Rize'de öğrenciler mikroskobik canlıları inceledi

Rize Vakıflar İlkokulu öğrencileri, "mikroskobik canlılar ders ünitesi" kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte mikroskobik canlıları inceledi.


Vakıflar İlkokulu Müdür Yardımcısı Selami Sonay, yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri ile sürekli diyalog içerisinde olacaklarını söyledi.

Öğrencilerin mikroskobik canlıları keşfedip bu canlılar hakkında detaylı araştırma yaptıklarını ifade eden Sonay, şöyle konuştu: "Gözle göremediğimiz bu canlıların hava, su ve toprakta yaşadığını öğrenip zararlı olan mikroskobik canlılardan nasıl korunmaları gerektiğini tartıştılar. Zararlı olduğu gibi yararları da olan mikroskobik canlıları da keşfeden öğrencilerimiz, bu canlıların yoğurt yapımından hamur yapımına kadar günlük hayatta sürekli kullanıldığını fark etti."



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim