Rektörden finale hazırlanan öğrencilere börek, bütünlemeye kalanlara döner

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, geç saatlere kadar final sınavlarına çalışan öğrencilere çorba, simit, çay, kek ve börek ikramı uygulaması başlattı.

Rektörden finale hazırlanan öğrencilere börek, bütünlemeye kalanlara döner

Günün 24 saati açık olan kütüphanede final sınavlarına hazırlanan öğrencilere duyuru yaptıran Rektör Orbay, yemekhaneye gelenlere beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat ve diğer akademisyenlerle birlikte börek, kahvaltılık ve çay ikram etti. 18 binden fazla öğrencinin eğitim aldığı üniversitede hafta boyunca akşam 22.00–23.30 arası kahvaltılıkların yanı sıra çorba, simit, poğaça gibi yiyeceklerden ikram edeceklerini açıklayan Prof. Dr. Orbay, sohbet ettiği öğrencilerine başarılar diledi.

"Bütünlemeye kalırlarsa döner var"

5 yıl önce ‘Seher çorbası’ adıyla başlattıkları ücretsiz çorba dağıtımını farklı dönemlerde de sürdürdüklerini anımsatan Orbay, “Bütünlemeye kalan arkadaşlara döner ikram edeceğiz. Bütünlemeye kalırlarsa cağ kebabı, döner şekline dönüşebilir. Tabii bu öğrencilerimizin çok istemediği bir şey olacak. Çünkü bütünleme hiçbir öğrenci tarafından istenmez. Biz de onların final sınavından başarılı bir şekilde geçmelerini istiyoruz. Sonunda ölüm yok. Kalırlarsa bütünlemede de ikramlarımız devam edecek” diye konuştu.

Geç saatlere kadar ders çalıştıkları için acıktıklarını anlatan öğrencilerden Meltem Uğur da üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim