ÖSYM'den KPSS zammı açıklaması

KPSS ücretlerine yapılan büyük zamdan sonra tepkiler gelmesi nedeniyle ÖSYM geri adım attı.

ÖSYM'den KPSS zammı açıklaması

KPSS ücretleri geçen yıla göre iki kattan fazla zamlandı. Tüm oturumlara girmek isteyen adayların 480 TL ödeyeceği açıklandı. Adaylar yeni ücretlere büyük tepki gösterince, ÖSYM de zamda geri adım sinyali verdi.

Tepkiler üzerine ÖSYM'den yapılan açıklamada, sınavların dört oturum olmasının maliyeti arttırdığı savunuldu. “Tek teste giren ile beş teste giren adaylara sınav maliyetlerini doğru yansıtmayı amaçlayan test bazlı ücretlendirmenin, katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görülmüştür” denildi.

Test ücretlerinde yeniden değerlendirme yapılacağı belirtilen açıklamada, “2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan iyileştirmeler korunarak sadece test bazlı ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacaktır” denildi.

KPSS'ye girmek isteyen adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvurularını 23 Mart tarihine kadar yapacak ve ücrette değişiklik yapılmayacak. Ödeme için son gün ise 24 Mart. Adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür için 60 TL, ÖABT için 180,00 TL ödeyecek. Alan bilgisi başvuruları için yeni ücretler ise tekrar değerlendirilip 27 Mart 2017'den önce adaylara duyurulacak. Kurumdan yapılan açıklamada, test bazlı ücretlendirme konusunun yönetim kurulu tarafından yeniden ele alınacağı ve sınav tarihi olan 27 Mart 2017’den önce vatandaşlara bildirileceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

KPSS’ye girmek isteyen adaylardan alınacak sınav ücreti de zamlandı ve geçtiğimiz yılın iki katını aşmıştı. Adaylar zamma büyük tepki gösterirken memur olmak için hazırlanan yüz binlerce adayın beklediği KPSS’nin başvuru ücreti, tüm oturumlara girmek isteyen adaylar için 480 TL olarak belirlendi. Geçen yıl aynı oturumlarda sınava giren adaylar, 220 TL ödemişti. Böylece KPSS başvuru ücreti yüzde 118.18 oranında artış gösterdi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim