ÖSYM'den adaylara müjde!

Yabancı Dil Sınavı sayısı arttırıldı.

ÖSYM'den adaylara müjde!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yılda iki kez yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit  Sınavı'nın (YDS) bu yıl üç kez yapılmasının kararlaştırıldığını belirterek, sınav  takviminde yeni YDS'nin tarihinin 2 Aralık 2018 olarak belirlendiğini açıkladı.

Özer, yaptığı açıklamada, YDS'nin ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa yapıldığını hatırlattı.

2018-YDS ilkbahar sınavının 1 Nisan 2018'de yapıldığını, 2018-YDS  sonbahar sınavının ise 9 Eylül 2018'de düzenleneceğini ifade eden Özer, "ÖSYM, 2  Aralık 2018 tarihine üçüncü bir YDS daha koydu. Böylece yılda iki kez yapılan YDS sayısı üçe çıkmış oldu. ÖSYM bu kararı ile sınav takviminde yeni bir güncelleme  yaptı." bilgisini paylaştı.

SINAVLARIN TEKRAR SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Özer, ÖSYM olarak en büyük hedeflerinin her bir sınav türü için iki  sınav arasındaki bekleme süresini kısaltmak, dolayısıyla yıl içerisinde sınavın  tekrar sayısını artırmak olduğunu bildirdi.

Bu hedefe YDS için ulaştıklarını vurgulayan Özer, şunları kaydetti: "Yılda iki kez yapılan YDS sayısı üçe çıkmış oldu. YDS'yi 2019'da  dörde çıkartmayı hedefliyoruz. Diğer sınav türleri için de sınav takvimimizin  elverdiği ölçüde bunu yapabilmeyi hedefliyoruz. Böylece adaylar bir şekilde  önceki sınavları kaçırmışlarsa veya yeni bir skora ihtiyaç duyduklarında uzun  süre beklemek zorunda kalmayacaklar. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler