Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Ortahisar’da Beyaz Bayrak Ödül Töreni gerçekleştirildi. 169 okula Beyaz Bayrak sahibi oldu. 

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen " Temiz Okul, Sağlıklı Okul" Projesi ödül töreni yapıldı. Ortahisar’da 194 okulun 169’sı Beyaz Bayrak sahibi oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen " Temiz Okul, Sağlıklı Okul" Projesi kapsamında Ortahisar’da okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla okulların belli ölçütlerle değerlendirilerek yeterli puanı alan okullara Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul ve Başaır Belgeleri ödülleri törenle verildi.  

Ortahisar Hasan Ali Yücel İlkokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İl Sağlık Müdüre Dr. Hakan Usta, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İlçe Sağlık Müdürü Bünyamin Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

ORTAHİSAR “BEYAZ BAYRAK”A BÜRÜNDÜ

Bugüne kadar toplam 169 okula Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levha verilmesi uygun görüldüğüne dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “Bu kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında müracaat eden okullarda yapılan denetimler neticesinde; beyaz bayrak almaya hak kazanan 169 okul bunlardan 104’ü daha önceden beyaz bayrak alıp; süresi dolmuş olması nedeniyle yeniden yapılan başvuru ve denetimlerle tekrardan beyaz bayrak almaya hak kazanmış, 65 okul ise ilk defa beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır.” dedi. 

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

MÜDÜR ŞÜKÜR KÖSE, “OKKULARIMIZIN YÜZDE 83’Ü BEYAZ BAYRAKLI”

Beyaz Bayrak okul oranı yüzde 83’e ulaştıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, “Okullarımızın daha hijyenik, daha temiz, daha sağlıklı bir hale gelebilmesi adına her yıl vermiş olduğunuz mücadele sonucunda İlçe ve il  Sağlık Müdürlüğümüzün de destekleri ile yürütmüş olduğumuz bu çalışmamızda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul, Başarı Belgesi ödül töreni için bir araya geldik. Ben bundan önce bu bayrağı almış olan ve bu sene de yenileme yapılan okullarımıza aynı zamanda bundan sonraki eksik kalmış kısımlarımıza ve bu sene de bu çalışmayı yaparak öğrencilerimize geleceğimize çok daha hijyen temiz ferah ve rahat bir ortam hazırlamak adına gayret eden siz değerli arkadaşlarımıza öğretmenlerimize ve bu çalışmalarda emeği geçen okul aile birliğimize ve tüm eğitim çalışanlarımıza, paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi. 

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

ORTAHİSAR’DA 169 OKUL BEYAZ BAYRAK SAHİBİ OLDU

Ödül töreninde konuşan İlçe Sağlık Müdürü Bünyamin Gürsoy, “Ortahisarda194 Okulumuzdan 169’unu beyaz Bayraklı hale getirdik. Beslenme dostu okul sayımız 54. Biz Sizlere inanıyoruz, bir sonraki törende de bu başarıyı kutlayacağımıza inanıyorum.  Beslenme Dostu Okul sertifikası ve Beyaz Bayrak sertifikası alan bütün okul idarelerini tebrik ediyorum.”dedi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu, “Okul Sağlığı Hizmetleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyurları gösterileri büyük alkış aldı. 

Ardından Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul ve Başarı belgesi aymaya hak kazan okul ve kurum ödülleri İl Sağlık Müdüre Dr. Hakan Usta, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İlçe Sağlık Müdürü Bünyamin Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri  tarafından verildi. 

Tören Sertifika ve Pirinç levha taktim töreninden sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

Ortahisar'da 169 okula beyaz bayrak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim